Polypper i livmoderhalsen eller livmoderhulen

  • Hvis du har ventetid i det offentlige

    Hvor længe vil du vente?

    Hvis du skal vente mere end 4 uger på udredning og behandling i det offentlige, kan du blive henvist til Aleris-Hamlet. Læs dine rettigheder her.

  • Velkommen til Aleris-Hamlet

    Den bedste anbefaling

    Tilfredse patienter er din garanti for et behandlingsforløb med høj kvalitet og tryghed.

Aleris-Hamlet fjerner polypper i livmoder med skånsom kikkertoperation. Det betyder, at du ikke får synlige ar og kommer dig hurtigere.

Kontakt mig for tidsbestilling

Eller ring til os på 7020 2624

Polypper i livmoderenPolypper er druelignende vækster, der opstår i livmoderhalsens eller livmoderhulens slimhinde. Derfor kaldes de også for slimhindepolypper.

De kan blive op til 2 cm i diameter. Nogle gange er der kun en enkelt polyp, men ofte optræder de flere sammen. Slimhindepolypper er meget almindelige og heldigvis oftest godartede.

Symptomer på polypper

Polypper i livmoderhalsen eller livmoderhulen giver symptomer i form af kraftigt, tyndt udflåd og blødninger fra underlivet mellem menstruationerne eller i forbindelse med samleje. Selv om slimhindepolypper oftest er ufarlige, bør du få foretaget en gynækologisk undersøgelse, hvis du får nogle af ovenstående symptomer. Det kan nemlig også være tegn på celleforandringer i livmoderhalsen eller livmoderhulen.

Behandling af polypper

Polypper i livmoderhalsen kan fjernes hurtigt og let i forbindelse med en kikkertundersøgelse. Polypperne undersøges derefter mikroskopisk, så man kan opdage eventuelle vævsforandringer. Polypper af denne type plejer ikke at komme igen, og der optræder normalt ikke yderligere problemer. Læs mere om kikkertundersøgelse i lokalbedøvelse »

Hvis der er tale om større polypper i livmoderhulen, fjernes disse ved en kikkertundersøgelse i fuld bedøvelse. 

Til toppen af siden