Sammenvoksning af æggelederne

 • Hvis du har ventetid i det offentlige

  Hvor længe vil du vente?

  Hvis du skal vente mere end 4 uger på udredning og behandling i det offentlige, kan du blive henvist til Aleris-Hamlet. Læs dine rettigheder her.

 • Velkommen til Aleris-Hamlet

  Den bedste anbefaling

  Tilfredse patienter er din garanti for et behandlingsforløb med høj kvalitet og tryghed.

Sammenvoksninger af æggelederne kan fjernes ved en skånsom kikkertoperation.

Kontakt mig for tidsbestilling

Eller ring til os på 7020 2624

Sammenvoksninger af æggelederneKvinden har to rørformede æggeledere, der forbinder livmoderen med hver sin æggestok. Under ægløsningen føres æggelederens tragt ind omkring æggestokkene, hvor ægget opfanges og transporteres gennem æggelederen op til livmoderen. Befrugtning af ægget sker som regel i den første tredjedel af æggelederen. Sammenvoksninger i æggelederne kan betyde, at ægget ikke kan befrugtes og nå frem til livmoderen.

Årsager til sammenvoksninger af æggelederne

Der kan være flere årsager til, at der opstår sammenvoksninger i æggelederne:

 • Æggelederbetændelse: Hvis æggelederbetændelse ikke behandles, kan der udvikle sig en betændelsesbyld i æggelederne, som beskadiger det normale væv. I stedet dannes der arvæv, som helt eller delvist lukker æggelederne
 • Endometriose: Udviklingen af endometriose er meget vævsirriterende og giver ofte anledning til betændelsestilstand, arvævsdannelse og sammenvoksninger af de indre kønsorganer såsom æggelederne
 • Sammenvoksninger efter kirurgisk indgreb i bughulen: I forbindelse med fx fjernelse af cyster

Symptomer på sammenvoksninger af æggelederne

Udover barnløshed kan sammenvoksning af æggelederne også give smerter i underlivet.

Behandling af sammenvoksninger af æggelederne

Sammenvoksninger på æggelederne fjernes ved en kikkertoperation i underlivet. Hvis der er tale om svære forandringer og sammenvoksninger eller æggelederne er hævede og væskefyldte og giver anledning til smerter, anbefaler man at fjerne æggelederne. Det betyder, at du ikke længere kan blive gravid af naturlig vej, men at du kan blive henvist til IVF-behandling for barnløshed.

Hvis der kun er tale om lette sammenvoksninger, er der en chance for, at du kan blive gravid af naturlig vej igen. Dette vurderes under operationen ved at lave en gennemskylning af æggelederne, hvor passageforholdene vurderes.

Til toppen af siden