Skader på mellemkødet

 • Hvis du har ventetid i det offentlige

  Hvor længe vil du vente?

  Hvis du skal vente mere end 4 uger på udredning og behandling i det offentlige, kan du blive henvist til Aleris-Hamlet. Læs dine rettigheder her.

 • Velkommen til Aleris-Hamlet

  Den bedste anbefaling

  Tilfredse patienter er din garanti for et behandlingsforløb med høj kvalitet og tryghed.

Ved en naturlig fødsel kan der opstå skader på de kvindelige kønsorganer, som kan give gener på længere sigt.

Kontakt mig for tidsbestilling

Eller ring til os på 7020 2624

De kroniske skader spænder vidt og omfatter bl.a. skader på de kvindelige kønsorganer såsom nedsynkning af underlivet, skader på mellemkødet og skade på endetarmens lukkemuskel som følge af klip eller spontane bristninger. Det er ikke ualmindeligt, at ufrivillig vandladning og manglende kontrol over afføringen skyldes en fødselsskade.

Fødselsskader på mellemkødet

Ca. 50 % af de kvinder, der føder naturligt, oplever spontane bristninger i mellemkødet og / eller klip i mellemkødet (området mellem skede- og endetarmsåbningen). Hos mange kvinder vokser bristningen fint sammen - og efter blot et par uger er de 'normale' igen. For en del går det desværre ikke helt så nemt. Mislykkes sammensyningen, opstår der infektion eller kommer der en allergisk reaktion overfor den anvendte tråd, kan du få varige skader på mellemkødet. Skader på mellemkødet giver kvinden gener umiddelbart efter fødslen. Bedres tilstanden ikke i løbet af det første halve år, bør du søge læge.

Symptomer ved skader på mellemkødet

Skader på mellemkødet kan give gener i form af:

 • Smerter på mellemkød ved samleje
 • Manglende seksuel lyst
 • Vaginal tørhed
 • Irritation ved fx trussekanten som følge af uregelmæssigheder i mellemkød (bulet fornemmelse)
 • Kosmetiske gener fordi det ser grimt ud
 • Mislyde fra skeden ved samleje fordi vagina ikke slutter til bagtil

Behandling af skader på mellemkødet

Mange affinder sig desværre med generne, dels fordi de er forlegne over at skulle gå til lægen med den type problemer, og dels fordi de ikke er klar over, at mange fødselsskader på mellemkødet kan korrigeres relativt enkelt ved et mindre operativt indgreb, hvor man rekonstruerer mellemkød og skedeindgang, så det kommer så tæt som muligt på udgangspunktet inden fødslen.

Til toppen af siden