Slidgigt i fingrene

  • Hvis du har ventetid i det offentlige

    Hvor længe vil du vente?

    Hvis du skal vente mere end 4 uger på udredning og behandling i det offentlige, kan du blive henvist til Aleris-Hamlet. Klik her for at læse om dine rettigheder.

  • Velkommen til Aleris-Hamlet

    Den bedste anbefaling

    Tilfredse patienter er din garanti for et behandlingsforløb med høj kvalitet og tryghed.

Slidgigt i fingrene er meget almindeligt. Oftest er det tommelens rodled, der påvirkes, men også fingrenes yderled og mellemled kan rammes. Generne kan afhjælpes med en stivgørende operation eller en ledprotese.

Kontakt mig for tidsbestilling

Eller ring til os på 7020 2624

Slidgigt i fingreneÅrsager til slidgigt i fingrene

Hvis et brud går helt ind i fingerleddet, kan der opstå ujævnheder i ledfladerne. Derved sker der en øget slidtage, som med tiden fører til slidgigt. Undertiden kan ledbåndsskader også være årsagen til slidgigten. Slidgigt kan dog også udvikles uden nogen ydre årsag.

Symptomer på slidgigt i fingrene

Slidgigt i fingrene giver smerter ved belastning af det eller de påvirkede led. Ofte nedsættes bevægeligheden, så leddet efterhånden bliver stift. Tilstanden medfører ofte besvær med at udføre en lang række dagligdags funktioner med hånden.

Behandling af slidgigt i fingrene

Behandlingsmulighederne er flere, og man må i høj grad tilpasse behandlingsplanen til den enkelte person. Nogle led kan stivgøres uden, at håndens funktion nedsættes væsentligt. I andre led er bevægeligheden vigtig for funktionen, hvorfor operation med indsættelse af ledprotese kan komme på tale. Når man planlægger behandlingen, er det også vigtigt at tage højde for personens køn, alder og erhverv.

Læs om andre typer gigt

Slidgigt i albuen » Slidgigt i hoften » Slidgigt i lænden »
Slidgigt i anklen » Slidgigt i håndled » Slidgigt i skulderleddet »
Slidgigt i bagfoden » Slidgigt i tommelfingeren » Slidgigt i skulderhøjdeleddet »
Slidgigt i mellemfoden » Slidgigt i knæet »
Leddegigt »
Slidgigt i storetåen » Slidgigt i nakken » Psoriasisgigt »
Til toppen af siden