Holtermonitorering - R-test

  • Hvis du har ventetid i det offentlige

    Hvor længe vil du vente?

    Hvis du skal vente mere end 4 uger på udredning og behandling i det offentlige, kan du blive henvist til Aleris-Hamlet. Klik her for at læse om dine rettigheder.

  • Velkommen til Aleris-Hamlet

    Den bedste anbefaling

    Tilfredse patienter er din garanti for et behandlingsforløb med høj kvalitet og tryghed.

Formålet med Holtermonitorering - også kaldet R-test - er at registrere forstyrrelser i hjerterytmen. De kan være tilfældige eller spontane, og de kan være søvn-, følelsesmæssige-, eller stressbetingede.

Hvad er holtermonitorering / R-test?

Holtermonitorering / R-test er grafisk registrering af hjerterytmen over en periode på 1-3 døgn.

Hvad bruges holtermonitorering / R-test til?

Holtermonitorering / R-test bruges til at se, om der er unormale elektriske forhold i hjertet. De kan være tilfældige eller spontane, og de kan være betinget af søvn, følelser og stress. For at kunne identificere de unormale forhold og sammenholde de elektriske impulser med eventuelle symptomer på hjertesygdom er det nødvendigt, at man observerer hjerterytmen i en periode. Derfor foretages holtermonitorering over nogle døgn, mens man passer den daglige rutine.

Hvordan foregår holtermonitorering / R-test ?

En Holtermonitorering / R-test kaldes også ambulant elektrokardiografi eller ambulant EKG. Ved Holtermonotorering måles et elektrokardiogram (EKG). Du får sat elektroder fast på kroppen og skal bære rundt på en lille båndoptager, der kaldes en Holter-monitor. EKG'et bliver så registreret, mens du går rundt og foretager dig det, som du plejer i din hverdag.

Til toppen af siden