Ordforklaring

Når man skal have høreapparat for første gang, er der mange nye ord og udtryk at forholde sig til. Derfor har vi lavet en lille ordforklaring, der kan hjælpe dig ind i høreapparaternes forunderlige verden.

Kontakt os

København

Bestil tid til gratis høreprøve

Eller ring til os på 7020 2624

Telespole

Pga. vanskelige lytteforhold med meget baggrundsstøj har man i teatre, kirker og på nogle offentlige steder såsom foredragssale installeret et såkaldt teleslyngeanlæg. Teleslyngen udsender et magnetisk signal, der kan opfanges af de høreapparater, som har indbygget telespole.

Hvis dit høreapparat er udstyret med telespole, kan du i disse situationer med fordel vælge at skifte over til telespolefunktionen. Herved kobles du direkte til talekilden (filmen, skuespillerne, præsten) og slipper for omgivende støj.

Teleprogrammet kan enten indstilles til at udelukke lydindtryk fra omgivelserne og kun forstærke lyden fra mikrofonen eller til at forstærke begge lydkilder. For at aktivere telespolen skal høreapparatets brugeromskifter sættes på teleprogrammet.

Volumenkontrol

Digitale høreapparater justerer selv forstærkningen i forhold til den aktuelle lyttesituation. Hvis du derudover selv ønsker at kunne justere volumen manuelt, er dette på nogle typer høreapparater muligt med en volumenknap eller via en fjernbetjening.

Brugerprogrammer

Du kan vælge at få flere programmer til dit høreapparat, så det er skræddersyet til netop dine behov. Herved bliver det muligt at vælge et program, der svarer til bestemte lydsituationer i dagligdagen. Fx kan man få et program til almindeligt brug, ét til specielt støjende situationer og evt. et program, der er fastlagt til bedst mulig musikgengivelse. Vha. en knap på høreapparatet, kan du vælge det program, der giver den bedste taleforståelse og lydgengivelse i den situation, du befinder dig i. Nogle høreapparater kan selv skifte til det bedste program.

Fjernbetjening

Du kan vælge at få en fjernbetjening, hvor du diskret i hånden, fra en lomme eller taske kan justere lydstyrke og programvalg.

Bluetooth kompatibel

I nogle høreapparater er der indbygget bluetooth. Det betyder, at du kan købe tilbehør, som er kompatibelt med Bluetooth mobiltelefoner og trådløst gengiver telefonsamtaler direkte i dit høreapparat.

Til toppen af siden