Slimsækbetændelse i knæ

  • Hvis du har ventetid i det offentlige

    Hvor længe vil du vente?

    Hvis du skal vente mere end 4 uger på udredning og behandling i det offentlige, kan du blive henvist til Aleris-Hamlet. Klik her for at læse om dine rettigheder.

  • Velkommen til Aleris-Hamlet

    Den bedste anbefaling

    Tilfredse patienter er din garanti for et behandlingsforløb med høj kvalitet og tryghed.

Betændelse i slimsækken foran knæskallen er en irritationstilstand eller betændelsestilstand i slimsækken foran ved knæskallen. Irritationen giver en hævelse af slimsækken og smerter i knæet.

Kontakt mig for tidsbestilling

Eller ring til os på 7020 2624

Slimsækbetændelse i knæSlimsækbetændelse er en irritationstilstand eller betændelsestilstand i slimsækken foran knæskallen. Tilstanden kaldes også "vaskekoneknæ", da den oftest opstår efter gentagen eller langvarig trykbelastning af knæet som fx ved knæliggende arbejde. Irritationen giver en hævelse af slimsækken, som normalt er meget typisk for tilstanden. En sjælden gang kan der komme regulær betændelse med bakterier i slimsækken.

Symptomer på betændelse i slimsæk

Hævet slimsæk i knæet

Symptomerne på betændelse i slimsæk er smerter og hævelse fortil på knæet. Der kan være øget rødme og varme af området. Bevægeligheden bliver ofte nedsat, da bøjning af knæet giver smerter.

Behandling af slimsækbetændelse i knæ

Den vigtigste behandling af tilstanden er fuldstændig trykaflastning af området. Du skal derfor helst undgå knæliggende arbejde. I de tilfælde, hvor dette er nødvendigt, skal du anvende det rigtige beskyttelsesudstyr med rigtigt placerede knæpuder.

I det akutte forløb vil det ofte være indiceret med en gigtpillekur. Hvis ikke der er tilstrækkelig effekt af dette, kan der være behov for en blokade med binyrebarkhormon i slimsækken.

Hvis der skulle være tegn på bakterieinfektion, vil det ofte være nødvendigt med operativ fjernelse af slimsækken og samtidig antibiotikabehandling.

I sjældne tilfælde er der vedvarende problemer med fortykkelse af slimsækken og gentagne hævelsesepisoder. I disse tilfælde kan det være nødvendig med operativ fjernelse af slimsækken.

Til toppen af siden