Beskadiget lukkemuskel i endetarmen

  • Hvis du har ventetid i det offentlige

    Hvor længe vil du vente?

    Hvis du skal vente mere end 4 uger på udredning og behandling i det offentlige, kan du blive henvist til Aleris-Hamlet. Klik her for at læse om dine rettigheder.

  • Velkommen til Aleris-Hamlet

    Den bedste anbefaling

    Tilfredse patienter er din garanti for et behandlingsforløb med høj kvalitet og tryghed.

Beskadigelse af endetarmens lukkemuskel ved fx en fødsel kan give problemer med at kontrollere luft eller afføring fra endetarmen. Den gode nyhed er, at det kan helbredes ved et mindre indgreb.

Kontakt mig for tidsbestilling

Eller ring til os på 7020 2624

Fødselsskader

Den hyppigste patientgruppe er yngre kvinder, som har fået beskadiget endetarmens lukkemuskel i forbindelse med en fødsel. Dette fænomen sker ved ca. 4 % af alle fødsler og kan opstå i de tilfælde, hvor mellemkødet revner helt om til endetarmsåbningen. Selv om endetarmsmusklen repareres straks efter fødslen, får hver fjerde af disse kvinder efterfølgende problemer med at holde på afføringen. Årsagen til dette er oftest, at syningen i lukkemusklen ikke kan holde.

Er der kun tale om en mindre beskadigelse af endetarmens lukkemuskel, betyder det ikke umiddelbart noget for kvindens kontinens, men i forbindelse med den gradvise alderssvækkelse af bækkenbundsmuskulaturen, kan disse kvinder eventuelt senere udvikle inkontinens.

Reparation af endetarmens lukkemuskel - Sphincter rekonstruktion

Det er en meget tabubelagt og generende lidelse, der ofte kan helbredes med en mindre operation, som foretages via huden uden for endetarmsåbningen. Derfor er der ikke nogen grund til at døje med ufrivillig afføring.

Til toppen af siden