Fremfald af endetarmen - rektal prolaps

  • Hvis du har ventetid i det offentlige

    Hvor længe vil du vente?

    Hvis du skal vente mere end 4 uger på udredning og behandling i det offentlige, kan du blive henvist til Aleris-Hamlet. Klik her for at læse om dine rettigheder.

  • Velkommen til Aleris-Hamlet

    Den bedste anbefaling

    Tilfredse patienter er din garanti for et behandlingsforløb med høj kvalitet og tryghed.

Fremfald af endetarmen er en meget generende tilstand, som kan afhjælpes med en prolaps operation, hvorefter de fleste kan holde på afføringen igen.

Kontakt os

København

Kontakt mig for tidsbestilling

Eller ring til os på 7020 2624

Fremfald af slimhinden i den nederste del af endetarmen eller egentlig fremfald af nederste del af endetarmen (prolaps af endetarmen) opleves i langt overvejende grad hos ældre kvinder. Kun få yngre voksne rammes af prolaps.

Fremfaldet skyldes primært en stigende svaghed i bækkenets muskulatur og ophæng for endetarm i takt med, at aldringsprocessen sætter ind. For ca. halvdelen af disse patienter giver det problemer med at kontrollere afføringen, idet fremfaldet forhindrer endetarmens lukkemuskel i at lukke helt til.

Behandling af prolaps af endetarmen

Det er en meget generende tilstand, som kan afhjælpes ved en prolaps operation, hvorefter de fleste bliver kontinente igen. På Aleris-Hamlet anvendes tre forskellige operationsformer. Hvilken operationstype, speciallægen vælger, afhænger af patientens alder og almene tilstand samt af fremfaldets (prolapsens) sværhedsgrad.

Til toppen af siden