Smerter og kløe i endetarmen

  • Hvis du har ventetid i det offentlige

    Hvor længe vil du vente?

    Hvis du skal vente mere end 4 uger på udredning og behandling i det offentlige, kan du blive henvist til Aleris-Hamlet. Klik her for at læse om dine rettigheder.

  • Velkommen til Aleris-Hamlet

    Den bedste anbefaling

    Tilfredse patienter er din garanti for et behandlingsforløb med høj kvalitet og tryghed.

Smerter i endetarmen og kløe i endetarm kan skyldes mange forskellige ting. De fleste er helt harmløse og kan forholdsvis nemt behandles.

Kontakt mig for tidsbestilling

Eller ring til os på 7020 2624

Smerter i endetarmen

Smerter i endetarmen kan fx være symptomer på:

Det er derfor vigtigt at blive undersøgt, så den rette behandling kan gives.

Behandling af smerter i endetarmen

I nogle få tilfælde kan der ikke påvises nogen årsag til smerterne. I disse tilfælde vil salve, der afslapper den indre lukkemuskel, eller en indsprøjtning med et stof, der virker afslappende på både den inderste og den yderste lukkemuskel i nogle tilfælde, kunne fjerne smerterne.

Kløe i endetarm

Kløe i endetarmen er oftest et harmløst symptom, men det kan være meget plagsomt og vare i lang tid. Der er ikke nogen enkel årsag til kløe i endetarmen, men hvis huden omkring endetarmsåbningen bliver fugtig, vil kløen ofte forværres. Fugtighed ved endetarmsåbningen kan enten skyldes sved, sekret fra endetarmsåbningen eller efter afføring. Overdreven vask i området vil gøre huden mere skrøbelig, og derved forværre kløen.

Årsager til kløe i endetarmen

Årsager til kløe i endetarm er mangeartede. I nogle tilfælde kan årsagen være fødevarerelateret. Drikkevarer såsom mælk, juice, te, kaffe, cola eller øl kan give en reaktion, mens det i andre tilfælde vil være fødevarer såsom frugt, nødder eller chokolade, der udløser kløen. Andre årsager kan være infektioner ved endetarmsåbningen, hæmorider eller eksem.

Behandling af kløe i endetarm

Undersøgelse af endetarmen og endetarmsåbningen ved en rektoskopi kan ind i mellem afsløre årsagen til kløen, så den rette behandling kan startes. Hvis der ikke påvises nogen årsag, kan salve, ændrede kostvaner og forskellige andre tiltag som regel få kløen til at forsvinde.

Til toppen af siden