Kapselendoskopi - videoundersøgelse af tyndtarmen

 • Hvis du har ventetid i det offentlige

  Hvor længe vil du vente?

  Hvis du skal vente mere end 4 uger på udredning og behandling i det offentlige, kan du blive henvist til Aleris-Hamlet. Læs dine rettigheder her.

 • Velkommen til Aleris-Hamlet

  Den bedste anbefaling

  Tilfredse patienter er din garanti for et behandlingsforløb med høj kvalitet og tryghed.

En kapselendoskopi er en videoundersøgelse af tyndtarmen. Den kan afsløre sygdomme i tyndtarmen fx blødning eller betændelsestilstande.

Kontakt os

København

Kontakt mig for tidsbestilling

Eller ring til os på 7020 2624

Undersøgelse af tyndtarmen ved kapselendoskopi blev introduceret i Danmark i 2002. Siden da er metoden blevet mere og mere udbredt, så der nu foretages ca. 2.000 undersøgelser om året i Danmark. En kapselendoskopi anvendes hyppigst til undersøgelse af tyndtarmen..

Hvornår foretages kapselendoskopi?

Kapselendoskopi er aldrig første undersøgelse ved tarmsymptomer. Før man beslutter sig for en kapselendoskopi, skal der altid foretages gastroskopi og koloskopi.

En kapselendoskopi foretages ved:

 • Blødning fra mave-tarmkanalen
 • Mistanke om eller påvist Crohns sygdom (betændelsessygdom i tarmen)
 • Mavesmerter hvor man har mistanke om en tyndtarmssygdom
 • Visse diarrétilstande

Hvordan foretages en kapselendoskopi?

Kapselendoskopi foretages ved at sluge et mini-digitalkamera, som er på størrelse med en fiskeoliekapsel. På vej gennem mave-tarmkanalen tager kameraet 2 billeder pr sekund. Billederne transmitteres via radiobølger til en modtager, som man bærer, mens undersøgelsen foregår. Kapslen er et engangsudstyr, der tager billeder i ca. 9 timer og derefter ophører med at fungere. Kapslen forlader kroppen med afføringen 6 - 36 timer efter, at den er slugt.

Til toppen af siden