EEG

Pralebanner
EEG bruges til udredning af epilepsi. Ved undersøgelsen måles de elektriske svingninger i hjernen. Under undersøgelsen anvendes video for at registrere anfald eller ufrivillige bevægelser.

Kontakt mig for tidsbestilling

Eller ring til os på 7020 2624

Hvornår anvendes EEG?

EEG er en forkortelse for elektroencefalografi. Formålet er EEG er at undersøge om hjernens elektriske aktivitet er normal. Den anvendes til undersøgelse af:

  • Alle former for epilepsi
  • Bevidsthedsforstyrrelser, hvor man mistænker sygdomme i hjernen

Er der forberedelser før EEG-undersøgelsen?

Håret skal være tørt uden gele eller lak. Det er vigtigt, at du ikke er sulten, når du ankommer. Bruger du medicin skal du tage den som vanligt.

Hvordan foregår EEG-undersøgelsen?

EEG-undersøgelsen varer normalt 1 time. Du ligger ned under undersøgelsen, og der anbringes elektroder i hårbunden. Dette gøres ved en af følgende fremgangsmåder:

  • Elektroderne fastgøres ved hjælp af små tynde nåle
  • Elektroderne fastgøres ved hjælp af klæbestof
  • En hue hvor elektroderne er fastgjort sættes på hovedet

Den valgte metode afhænger af det problem, du undersøges for. Elektroderne er forbundet til et apparat der aflæser aktiviteten i hjernen.

Efter EEG-undersøgelsen

Ved anvendelse af klæbestof skal håret vaskes. Efter EEG-undersøgelsen analyseres resultaterne, og der udfærdiges en rapport om resultaterne, som sendes til den henvisende læge.

Er der bivirkninger ved EEG-undersøgelsen?

Hvis der anvendes nåleelektroder, er der et let ubehag, når nålene sættes. Selve undersøgelsen er smertefri og ufarlig. Det er vigtigt, at du ligger stille.

Til toppen af siden