VEP

Pralebanner
VEP er en undersøgelse af hjernens reaktion på lyspåvirkning. Undersøgelsen anvendes ved mistanke om skader i synssansens nerveforbindelser i hjernen.

Kontakt mig for tidsbestilling

Eller ring til os på 7020 2624

Hvornår anvendes VEP?

VEP er en forkortelse af visuelt evokerede potentialer. Formålet med VEP er at undersøge funktionen af synsbanerne. Vi måler, hvorledes synsnerven leder nerveimpulser fra øjet til synsområdet i hjernens nakkelab.

VEP anvendes ved undersøgelse af:

  • Forskellige former for synsnervebetændelse
  • Andre sygdomme, som kan ramme synsnerverne

Er der forberedelser før VEP-undersøgelsen?

Håret skal være nyvasket, tørt og der må ikke være gelé, skum eller lak i det. Medbring briller / kontaktlinser, hvis de bruges i dagligdagen.

Hvordan foregår VEP-undersøgelsen?

VEP-undersøgelsen varer ca. 1/2 timer. Du skal sidde afslappet i en stol under undersøgelsen. Der anbringes små pladeelektroder. Du får en klap for skiftevis højre og venstre øje. Med det andet øje skal du kigge på et skakbræt, hvor felterne skifter fra sort til hvidt. Herved stimuleres synsnerven, og elektroderne registrerer svarene fra synsbarken.

Efter VEP-undersøgelsen

Der skal ikke tages specielle hensyn. Efter VEP-undersøgelsen analyseres resultaterne, og der udfærdiges en rapport om resultaterne, som sendes til den henvisende læge.

Er der bivirkninger ved VEP-undersøgelsen?

VEP-undersøgelsen er smertefri og ufarlig.

Til toppen af siden