Har du bygningsfejl?

Vil du kunne se skarpt på lang og kort afstand uden brug af briller og kontaktlinser? EuroEyes tilbyder forskellige behandlinger til korrektion af bygningsfejl.

Bygningsfejl forekommer ofte i kombination med nær- eller langsynethed.

Bygningsfejl forklaret

Normalt synDet normaltseende øje danner skarpe billeder på nethinden, så både nære og fjerne objekter fremstår skarpe. Et normalt øjes optiske system (hornhinde, linse og glaslegeme) dirigerer indkommende lysstråler (de billeder vi ser), således at de lander præcist i den centrale nethindes fokus, så det skarpeste billede dannes.

Denne afledning af lysstråler kaldes brydning, og måles i dioptrier. Er brydningskraften korrekt, vises de billeder vi ser, skarpt på nethinden.

BygningsfejlHos et øje med bygningsfejl er hornhinden uregelmæssigt buet og formet mere som et æg end en kugle. Dette brtyder, at lyset brydes forskelligt i hornhindens forskellige kurver. Resultatet er et forvrænget billede: et punkt ligner fx en streg. Den optiske korrektion sker ved en ændring af brydningskraften, så det indfaldende lys rammer præcist på nethinden.

Hvilken behandlingsmetode er den rette for mig?

Forud for en behandling vil der altid blive foretaget en grundig forundersøgelse og vejledning for at afgøre, om du er egnet til laserbehandlingen. I nogle tilfælde afslører forundersøgelsen, at du ikke er egnet til en LASIK-behandling. I de fleste tilfælde kan vi tilbyde dig en alternativ behandling, der vil kunne korrigere din synsfejl.

Øjenlaserbehandling af bygningsfejl

Også i kombination med langsynethed eller nærsynethed 

Metode Bygningsfejl
eeLasik / FS-LASIK op til 4 dioptrier
PRK / LASEK op til 3 dioptrier
* Afhængig af hornhindens tykkelse

Linsebehandling ved kraftig bygningsfejl

Også i kombination med langsynethed eller nærsynethed 

Metode
Bygningsfejl
ICL, korrigerende linse* op til 6 dioptrier**
* Patient yngre end 40-45 år   |   ** Torisk ICL

Linsebehandling ved bygningsfejl i kombination med alderssyn

Også i kombination med langsynethed eller nærsynethed 

Metode Bygningsfejl
Multifokallinse* op til 12 dioptrier**
* Patient ældre end 40-45 år   |   ** Torisk multifokallinse

Ved en grå stær operationen kan samtidigt eksisterende nærsynethed, bygningsfejl eller alderssyn korrigeres i en og samme behandling.

Til toppen af siden