Er du nærsynet?

Vil du gerne kunne se, hvad klokken er på vækkeuret uden først at skulle famle efter brillerne? EuroEyes gør det muligt for dig at leve et liv uden briller og kontaktlinser.

Nærsynethed er en brydningsfejl, der resulterer i at fjerne objekter fremstår slørede, mens nære objekter forbliver skarpe. Nærsynethed er en af de mest almindelige synsfejl. Det starter typisk i skolealderen, og forværres indtil 20 års alderen. Dog kan nærsynethed også udvikles hos ældre pga. synsstress fra fx computerarbejde eller som følge af sygdomme såsom diabetes.

Normalt syn vs nærsynet

Normalt syn

Det normaltseende øje danner skarpe billeder på nethinden, så både nære og fjerne objekter fremstår skarpe. Et normalt øjes optiske system (hornhinde, linse og glaslegeme) dirigerer indkommende lysstråler (de billeder vi ser), således at de lander præcist i den centrale nethindes fokus, så det skarpeste billede dannes.

Denne afledning af lysstråler kaldes brydning, og måles i dioptrier. Er brydningskraften korrekt, vises de billeder vi ser, skarpt på nethinden.

NærsynethedDet nærsynede øje er for det meste vokset længere end det normaltsynede øje eller brydningskraften fra hornhinde eller linse er for stærk. De indkommende lysstråler bliver samlet i et brændpunkt, som ligger foran nethinden, og fjerne genstande vil forekomme uskarpe. Jo længere øjet er, desto højere nærsynethed, og dermed stærkere uskarphed. For at korrigere denne tilstand er det nødvendigt at reducere brydningskraften, og dermed forskyde brændpunktet bagud.

Hvilken behandling er den rette for mig?

Forud for en behandling vil der altid blive foretaget en grundig forundersøgelse og vejledning for at afgøre, om du er egnet til laserbehandlingen. I nogle tilfælde afslører forundersøgelsen, at en patient ikke er egnet til en LASIK-behandling. I de fleste tilfælde kan vi tilbyde en alternativ behandling, der vil kunne korrigere din synsfejl.

Øjenlaserbehandling til korrektion af nærsynethed

Også i kombination med en bygningsfejl

Metode Nærsynethed
eeLasik / FS-LASIK op til -8 dioptrier*
PRK / LASEK op til -6 dioptrier
* Afhængig af hornhindens tykkelse

Linsebehandling til korrektion af større synsfejl

Også i kombination med en bygningsfejl

Metode
Nærsynethed
ICL, korrigerende linse* fra -8 dioptrier
* Patient yngre end 40-45 år   |   ** Torisk ICL

Linsebehandling til korrektion af nærsynethed i kombination med alderssyn

Metode Nærsynethed
Multifokallinse* alle dioptrier
* Patient ældre end 40-45 år   

Ved en grå stær operationen kan samtidigt eksisterende nærsynethed, bygningsfejl eller alderssyn korrigeres i en og samme behandling.

Til toppen af siden