Linsetyper

Fordelene ved multifokallinser sammenlignet med monofokallinser.

En grå stær behandling kan udføres med enten monofokallinser eller multifokallinser.

Multifokallinsen

Multifokallinser har adskillige brændpunkter og har dermed den væsentlige fordel, at patienten efter behandlingen vil have et godt syn både på korte og lange afstande uden at skulle bruge briller.

Monofokallinsen

I modsætning hertil har monofokallinser kun ét brændpunkt, og kan derfor kun give et godt syn på enten kort eller lang afstand. Den monofokale patient kan derfor ikke blive helt fri for briller.

Yderligere tekniske detaljer om multifokallinsen

Optikken i multifokallinsen, der anvendes af EuroEyes, udfærdiges vha. den patenterede SMP-teknologi: Gennem en særlig procedure bliver lysspredningsfænomener, som altid optræder med multifokallinser, stærkt reduceret.

Det betyder færre blændinger og færre glorie-effekter. Derudover sørger den asfæriske optik for en optimeret billedkvalitet og et forbedret kontrastsyn under nedsatte lysforhold, som fx dæmpet belysning eller nattens mørke.

Til beskyttelse af den følsomme nethinde er linsen, udover et UV-filter, udrustet med et valgfrit udvidet lysbeskyttelsesfilter. Denne beskyttelsesfunktion bliver inden for oftalmologien især benyttet til forebyggelse af Macula-Degeneration (AMD) eller til patienter, som allerede lider under AMD.

Til toppen af siden