Børnepolypper

Polypper er en forøgelse af det normale lymfevæv i næsesvælget. Polypper forekommer typisk fra 1-års alderen til omkring skolealderen og kaldes derfor også børnepolypper.

Hvad er børnepolypper?

Børnepolypper

På næsesvælgets bagvæg findes der noget lymfevæv. Det er en samling af celler, der er en del af kroppens immunforsvar. I løbet af barndommen vokser og skrumper lymfevævet, hvilket er ganske normalt.

Årsager til børnepolypper

Tilbagevendende infektioner i de øvre luftveje kan være en af grundene til, at der opstår børnepolypper. Det kan dog også skyldes arvelige eller allergiske årsager.

Symptomer på børnepolypper

Børnepolypperne kan blive så kraftigt forstørrede, at næsen lukker til. Det giver en nasal stemme og betyder, at barnet primært må trække vejret gennem munden. Især under søvn er det et problem, fordi barnet får for lidt ilt og derfor bliver træt og uoplagt om dagen. Ofte snorker barnet også.

Behandling af børnepolypper

I første omgang venter man og ser, om polypperne skrumper af sig selv. Hvis polypperne ledsages af infektioner, kan der behandles med antibiotika. Tilbagevendende børnepolypper opererer man væk.

Til toppen af siden