Kosmetisk næseoperation

 • Hvis du har ventetid i det offentlige

  Hvor længe vil du vente?

  Hvis du skal vente mere end 4 uger på udredning og behandling i det offentlige, kan du blive henvist til Aleris-Hamlet. Læs dine rettigheder her.

 • Velkommen til Aleris-Hamlet

  Den bedste anbefaling

  Tilfredse patienter er din garanti for et behandlingsforløb med høj kvalitet og tryghed.

Er næsen uharmonisk eller skæv kan det påvirke ens selvtillid og velvære, og det kan derfor være en god idé at få næsekorrektion.

Kontakt os

København

Aleris-Hamlet Hospitaler tilbyder udelukkende kosmetisk næseoperation i Aarhus.

Der kan være mange forskellige årsager til, at man ikke er tilfreds med næsens udseende. Fx kan genetiske og etniske årsager medføre, at man ikke trives med næsen. Næsens udseende ændrer sig ofte markant i puberteten og også senere gennem livet. Nogle har været udsat for en ulykke, som har ændret næsens udseende.

Din næse kan virke uharmonisk hvis:

 • Næsen er skæv
 • Næsen føles for stor til ansigtet
 • Næsetippen dominerer ansigtet
 • Næseryggen er krum
 • Næsen er for bred
 • Næsetippen peger nedad
 • Næseborene har forskellig størrelse

Næseoperation

Man kan ændre næsens udseende på forskellige måder. Hvis der findes en bule på næseryggen (såkaldt ørnenæse) kan benet slibes ned, så næsen bliver mere lige. Hvis man derimod har en nedsunken næseryg, kan man lave en lige næse med brusk. Oplever man at næsetippen er for lang eller for stor, kan man operere dele af brusken væk, og hvis næsen er kort og bred, kan man få den til at se smallere ud ved at opbygge næsetippen med brusk. Det er også muligt at indsnævre næseborene.

Aldersgrænse for næseoperation

Man bør ikke lave kosmetiske operationer, før næsen er fuldt udvokset. Hos piger sker dette i 15 - 16 års alderen. Hos drenge et par år senere. Der er ingen øvre aldersgrænse, men det er vigtigt, at huden stadig har sin spændstighed.

I det hele taget er hudens kvalitet vigtig for resultatet, og hvis du har en fortykket hud over næsetippen, kan det være umuligt at opnå et perfekt resultat. Det er derfor meget individuelt, hvad der kan opnås ved en operation.

Forventninger til kosmetisk næseoperation

Målet for en kosmetisk operation er en næse, der ser naturlig ud og falder harmonisk sammen med resten af ansigtet. 

Eftersom helingsprocessen er gradvis, skal du regne med, at der går op til ½ - 1 år, før du kan se det færdige resultat af din næseplastik.

Alligevel kan du begynde at nyde dit "nye look" allerede få uger efter din operation. Af og til kan en lille rettelse være ønskelig for at forbedre resultatet yderligere. Hvis dette er tilfældet, er det nye indgreb mindre omfattende end den første operation. Dette bør tidligst finde sted efter ½ - 1 år afhængig af den tidligere operations omfang. I de fleste tilfælde er resultatet varig bortset fra evt. ændringer som følge af den normale ældningsproces.

Til toppen af siden