Snorkeoperation

 • Hvis du har ventetid i det offentlige

  Hvor længe vil du vente?

  Hvis du skal vente mere end 4 uger på udredning og behandling i det offentlige, kan du blive henvist til Aleris-Hamlet. Læs dine rettigheder her.

 • Velkommen til Aleris-Hamlet

  Den bedste anbefaling

  Tilfredse patienter er din garanti for et behandlingsforløb med høj kvalitet og tryghed.

Snorken kan være meget generende både for dig selv og omgivelserne. Aleris-Hamlets specialister tilbyder skånsom snorkeoperation, så du kan få en ordentlig nattesøvn, der giver overskud og energi til dagen.

Årsager til snorken

Snorken kan skyldes en eller flere ting:

 • Dårlige pladsforhold i svælget pga. store mandler, lavthængende gane og forstørret drøbel
 • Dårlig luftpassage i næsen pga. skæv næseskillevæg
 • Dårlig luftpassage i næsen pga. hævet næseslimhinde som følge af allergi

Endelig kan overvægt have negativ indflydelse på vejtrækningen under søvnen pga. øget fedtfylde i svælget.

Undersøgelse for snorken

Før man behandler snorken, skal man altid udelukke alvorlige søvnforstyrrelser, fx alvorlig søvnapnø, hvor der opstår vejrtrækningspauser i forbindelse med snorken.

Derfor samarbejder Aleris-Hamlet med den søvnmedicinske klinik ScanSleep i København omkring udredning af snorkepatienter. ScanSleeps læger foretager en grundig registrering af din snorken og vejrtrækning under søvnen.

Når resultatet af undersøgelsen foreligger, beslutter kirurgen i samråd med specialisterne fra ScanSleep, hvilken behandling der er mest velegnet i dit tilfælde.

Behandling af snorken

Ukompliceret snorken, dvs. snorken uden væsentlige vejrtrækningspauser (apnøer), kan i mange tilfælde behandles med en operation. Vi anvender i København operationsteknikken – Coblation - der også anvendes til fjernelse af mandler.

Med denne teknik er det muligt at fjerne vævet vha. bløde radiobølger samtidig med, at det omgivende væv nedkøles med saltvand. Det giver væsentligt færre smerter i efterforløbet og får operationssårene til at hele hurtigere.

Med den traditionelle teknik fjerner man ganevæv og evt. mandlerne kirurgisk ved at skrabe det ud eller ved at brænde vævet væk.

Hvis du lider af søvnapnø, er den bedste behandling oftest en CPAP-maske eller en apnø-bøjle i stedet for en snorkeoperation.

Til toppen af siden