Udredning for søvnapnø i Ringsted

Aleris-Hamlet Ringsted tilbyder hurtig udredning for søvnapnø. Din vej til mere overskud i hverdagen.

Kontakt os

Søvnapnø er en forholdsvis almindelig søvnforstyrrelse, hvor vejrtrækningen midlertidigt stopper, mens man sover. Dette skyldes en blokering af de øvre luftveje. Pauserne i vejrtrækningen forstyrrer søvnen og fører til flere vækninger i timen.

De fleste mindes ikke at vågne i løbet af natten, men mærker effekten af de mange vækninger i form af udmattelse i løbet af dagen, irritabilitet, depression og nedsat produktivitet.

Søvnapnø er en af de alvorligere søvnforstyrrelser, der kan være livstruende. Hvis du har en mistanke om, at du eller din samlever lider af søvnapnø, bør du kontakte en læge med det samme.

Symptomer på søvnapnø

  • Høj, kronisk snorken
  • Mange pauser i vejrtrækningen under søvn
  • Gisper eller grynter under søvn
  • Føler sig ikke udhvilet efter søvn og er træt om dagen
  • Vågner op med åndenød, hovedpine, brystsmerter, tør hals eller tilstoppet næse

Udredning for søvnapnø

Aleris-Hamlet Ringsted tilbyder udredning for søvnapnø med T3 apparat. Vha. en lille trådløs ”optager” kaldet T3 kan din søvn blive optaget, og derefter kan speciallægen aflæse resultatet og se, om du har søvnapnø eller anden søvnlidelse. Undersøgelsen forløber over en nat derhjemme.

Du får svar på undersøgelsen ved den opfølgende samtale hos speciallægen. Her kigger vi sammen på resultatet på computeren og aftaler, om der skal gøres yderligere.

Behandling af søvnapnø

Hvis du skal behandles med CPAP, udleverer vi CPAP i Ringsted, når der foreligger accept fra Køge ØNH-afd. CPAP står for Continuous Positive Airway Pressure og betyder konstant positivt luftvejstryk. Vha. maske, slange og luftpumpe (T3-apparat) tilføres en strøm af luft, mens man sover. Ved at tabe sig (hvis man er overvægtig), hæve sengegærdet og sove på siden, kan man afhjælpe milde og moderate tilfælde af søvnapnø.

Til toppen af siden