Stritører

Stritøre
Stritører eller flyveører er naturligvis harmløse, men for den enkelte kan det være en stor psykisk belastning, som mindsker selvværdet og giver anledning til drillerier især i barneårerne.

Kontakt os

Kontakt mig for tidsbestilling

Eller ring til os på 7020 2624

Stritører er medfødt og ofte arveligt. Det dækker i virkeligheden over en lang række af forskellige små medfødte misdannelser af ørebrusken, som kræver forskellig kirurgisk behandling. Som oftest er det begge ører, men man kan også se tilfælde, hvor det kun er det ene øre, der stritter.

Korrektion af stritører

Der er ofte stor forskel på de to ører, både i størrelse, form og placering. Stritører skyldes i de fleste tilfælde en manglende udvikling af folden på ørebrusken, så den er fladere end ved et normalt øre. Dette medfører, at øret ikke folder langt nok tilbage, men i stedet stritter ud fra hovedet. I dette tilfælde anbefales en kirurgisk korrektion, der udnytter bruskens naturlige elasticitet, så der opnås den ønskede effekt uden brug af permanente kirurgiske tråde.

Den næsthyppigste årsag er en overudvikling af skålen i dybden af øret, så bruskskålen" ind mod øregangen bliver for bred og får øret til at stritte og krumme lidt fremad. Her er det ofte nødvendigt at bortskære lidt af brusken for at opnå det ønskede resultat. Endelig er det ofte nødvendigt at fjerne det nederste af ørebrusken ned mod øreflippen, for at denne ikke fortsat stritter efter, at den øvrige del af øret er kommet ind på plads.

Der findes også andre typer af misdannelser af ørets brusk eller hud, som med fordel kan behandles kirurgisk. Dette skal altid vurderes ved en forundersøgelse, før en endelig anbefaling af kirurgisk behandling gives.

Aldersgrænse

Kirurgisk behandling af stritører fortages helst ikke på børn under 9 år, da deres ørebrusk ikke er særlig udviklet. Vi anbefaler at vente til 10 - 14 års alderen. Om indgrebet skal foregå i fuld narkose afhænger af barnets alder og omfanget af operationen. Operationen hos voksne foregår i lokalbedøvelse med undtagelse af helt særlige tilfælde.

Til toppen af siden