Beregn dit Body Mass Index (BMI)

Beregn dit Body Mass Index (BMI)

BMI er det mest udbredte mål til at vurdere overvægt. Her kan du beregne dit BMI og med det samme få at vide, om du er egnet til en fedmeoperation på Aleris-Hamlet.

Indtast dine værdier og beregn dit BMI:

Beregn

Dit BMI er: -

 • BMI <18,5

  Du er undervægtig

  Dine fedtdepoter er små. Det er ikke i sig selv sygdomsfremkaldende at have små fedtdepoter, men det kan betyde, at du er mere kuldskær, end du ellers ville være, og at du har nedsat energi til at være fysisk aktiv. Hvis din vægt bliver meget lav, går det ud over dit immunforsvar, og du får mindre modstandskraft mod sygdomme.

  Hvis du er kvinde, kan det også føre til, at menstruationerne ophører, og du dermed ikke kan blive gravid. Hvis du har tabt dig meget inden for de seneste måneder, kan din lave vægt være udtryk for sygdom, og du må derfor sørge for at tale med en læge om det.

  Det er ikke sikkert, at du behøver bekymre dig om din lave vægt. Hvis din vægt er stabil, hvis du har god energi, og / eller hvis dine øvrige familiemedlemmer også generelt er slanke mennesker, så kan den lave vægt være arvelig. Er du i tvivl, så tal med din egen læge og ellers kan du få hjælp af Aleris-Hamlets diætister

 • BMI 18,5 - 24,9

  Du er normalvægtig

  Du har derfor ingen helbredsmæssige grunde til hverken at tabe dig eller tage på. Der er dog en enkelt undtagelse, hvis dit taljemål (livvidde) er for høj. Hvis du måler mere end 80 cm om livet som kvinde eller 94 cm som mand, så er din bughule præget af for store fedtdepoter, også selv om dit BMI er i normalområdet.

  Er mængden af bughulefedt forøget, er din risiko for fedmerelaterede sygdomme også forøget, og vi vil derfor anbefale, at du taber dig. Hvis du ikke selv kan opnå et vægttab, kan du få hjælp af Aleris-Hamlets diætister.

  Lider du af sukkersyge, slidgigt, hjertesygdom, m.v.), vil du have gavn af at tabe dig lidt. Det samme gælder, hvis du har en øget livvidde og samtidig er ryger, har forhøjet blodtryk eller høje kolesteroltal.

  Bemærk, at du også – selv om du er normalvægtig - gavner dit helbred ved at bevæge dig og spise så sundt som muligt. Dine motions-, ryge- og madvaner har nemlig ikke alene betydning for din vægt men bl.a. også for kolesteroltallet, din risiko for åreforkalkning og hjertesygdomme og din modstandskraft mod kræft.

  Forebyggelse er den bedste måde at undgå overvægtens følgesygdomme på. Også det almene velvære er påvirket af din daglige livsstil. 

 • BMI 25,0 - 29,9

  Du er overvægtig

  Overvægt øger din risiko for bl.a. sukkersyge, galdesten og slidgigt. Vi vil derfor anbefale dig, at du forsøger at tabe dig. Du vil måske have behov for professionel støtte for at kunne gennemføre det tilstrækkeligt effektfuldt. Hvis du ikke selv kan opnå et vægttab, kan du få hjælp af Aleris-Hamlets diætister.

  Hvis du allerede lider af følgesygdomme til overvægt (sukkersyge, slidgigt, hjertesygdom m.v.), vil du have særlig stor gavn af at tabe dig i vægt. Det samme gælder, hvis du er ryger, har forhøjet blodtryk eller skæve kolesteroltal.

  Hvis din vægt er steget voldsomt inden for en kortere periode, kan der være tale om en svær væskeophobning i kroppen. I sådanne tilfælde er det vigtigt, at du taler med din læge.

  Efterhånden som din vægt falder, vil du igen få fysik til at klare nogle af de ting, du kunne før. Du vil få nemmere ved at gå på trapper og vil måske få lyst til at dyrke motion på et lidt højere niveau i form af faste ugentlige løbeture, svømmeture, cykelture o.l.

  Bemærk, at du ikke alene kan tabe dig men også på anden vis kan gavne dit helbred ved at leve og spise så sundt som muligt. Dine motions-, ryge- og kostvaner har nemlig også betydning for kolesteroltallet, din risiko for åreforkalkning og hjertesygdomme og din modstandskraft mod kræft. Også det almene velvære er påvirket af den daglige livsstil.

 • BMI 30 - 34,9

  BMI 30 - 34,9 kategoriseres som fedme

  Du opfylder dog ikke Sundhedsstyrelsens retningslinjer for, hvornår vi kan tilbyde en fedmeoperation. Vi vil derfor anbefale dig, at du kontakter Aleris-Hamlets diætister for at få hjælp til at tabe dig.

  Hvis din vægt er steget voldsomt inden for en kortere periode, kan der være tale om en svær væskeophobning i kroppen. I dette tilfælde er det nødvendigt, at du taler med din læge.
  Efterhånden som din vægt falder, vil du kunne forvente, at der er flere ting, der bliver meget nemmere for dig. Din vejrtrækning vil blive bedre og mere ubesværet, og du vil bedre kunne klare fysisk belastninger som fx trappegang.

  Bemærk, at du ikke alene kan tabe dig men også på anden vis kan gavne dit helbred ved at leve og spise så sundt som muligt. Dine motions-, ryge- og kostvaner har nemlig også betydning for kolesteroltallet, din risiko for åreforkalkning og hjertesygdomme og din modstandskraft mod kræft. Også det almene velvære er påvirket af den daglige livsstil. 

 • BMI 35 - 39,9

  BMI 35 - 39,9 kategoriseres som svær fedme

  Hvis du samtidig har en eller flere følgesygdomme, opfylder du Sundhedsstyrelsens retningslinjer for, hvornår vi kan tilbyde en fedmeoperation. Du skal dog være opmærksom på, at der gælder andre regler, hvis du skal henvises via det udvidede frie sygehusvalg. Læs mere om retningslinjerne for fedmeoperationer i Danmark.

  Bestil tid til gratis, uforpligtende telefonrådgivning her »

  Deltag i en af vores gratis, uforpligtende informationsaftener »

 • BMI > 40

  BMI > 40 kategoriseres som ekstrem svær fedme

  Du opfylder Sundhedsstyrelsens retningslinjer for, hvornår vi kan tilbyde en fedmeoperation. Du skal dog være opmærksom på, at der gælder andre regler, hvis du skal henvises via det udvidede frie sygehusvalg. Læs mere om retningslinjerne for fedmeoperationer i Danmark

  Bestil tid til gratis, uforpligtende telefonrådgivning her »

  Deltag i en af vores gratis, uforpligtende informationsaftener »

Kontakt mig for tidsbestilling

Eller ring til os på 7020 2624

Til toppen af siden