Gastric bypass

Ved en gastric bypass forventes det, at du kan tabe ca. 80 - 85% af din overvægt. Det giver livskvalitet og bevægelighed.

Gastric bypass er et kikkertoperation, som kombinerer en lille mavesæk med en delvis frakobling af tyndtarmen. Herved begrænses ikke blot fødeindtagelsen men også næringsoptagelsen.

Vi troede tidligere, at det var disse to ting, der tilsammen var årsag til det gode vægttab. Ny forskning har imidlertid vist, at den vigtigste årsag er, at man meget hurtigt efter spisning frisætter mæthedshormoner, og derfor føler sig mæt, selv efter små måltider.

Efter operationen produceres der også mere insulin, ligesom følsomheden for insulin forøges. Dette er årsagen til at type 2 sukkersyge forsvinder hos de fleste patienter. 

Mavesækken

Gastric bypass illustration

Ved denne metode deles mavesækken lige nedenfor mavemunden. Den lille øvre mavelomme skal have en volumen på ca. 20 ml.

Omkobling af tarmsystemet

Derefter deles tyndtarmen ca. 60 cm nedenfor tolvfingertarmen. Den nedre del af tyndtarmen sys op til den lille mavelomme således, at denne tømmes direkte ned i tyndtarmen. Den øvre del af tyndtarmen påsys siden af tyndtarmen ca. 150 cm nedenfor den lille ny mavesæk

Hvordan er det typiske forløb ved gastric bypass?

De fleste kommer først til et uforpligtende informationsmøde, inden de beslutter sig for at gå videre. Hør på videoen, hvad du efterfølgende kan forvente.

 

Mulige bivirkninger og komplikationer

Som ved alle andre operationer er der også en lille risiko for komplikationer ved en fedmeoperation. Peter Funch-Jensen forklarer her, hvad du skal være opmærksom på.

Kontakt os

København

Til toppen af siden