Betina fik livsglæden tilbage

Betina Brammer

32-årige Betina har efter en gastric-sleeve operation fået livet tilbage og det har været begyndelsen på et nyt og mere lykkeligt liv for sønderjyden.

Betina Markussen Brammer havde forsøgt adskillige slankekure, og ville gå langt for at slippe af med de for mange overflødige kilo på kroppen. Desværre for Betina, ville maven ikke det samme: "Jeg kunne blive ved og ved med at spise. Der var ingen bundprop i mig. For mad har altid været min ven alle dage. Hvis der var problemer, tacklede jeg dem ved at spise mere", fortæller Betina.

Jeg følte ikke jeg var noget værd

Betina kæmpede i mange år med sin vægt og følte til sidst at hun ikke længere var en del af sin familie: "Jeg blev opereret for at få livsglæden tilbage. Når jeg kom hjem fra arbejdet, sad jeg bare i sofaen og tudede. Jeg havde ondt i alle mine led, og var ikke til nogen hjælp for min familie", fortæller Betina.

Derudover tog det hårdt på Betina ikke at kunne lege med sin søn, Mads, og vidste at hvis dette skulle blive bedre, var der brug for en ændring.

Derfor valgte Betina at få foretaget en gastric-sleeve operation på Aleris-Hamlet Hospitaler i Aarhus, og har på nuværende tidspunkt sagt farvel til mere end 67 kilo. Men hun er langtfra færdig.

Jeg er ikke længere en belastning

Betina har efter operationen fået livet tilbage og føler sig igen som en del af sin familie: "Jeg er ikke længere en belastning for min familie. Jeg skal ikke længere hjælpes med alting som før i tiden og nu kan min mand også glæde sig over at komme hjem til en klar aftensmad og rengjort hjem i ny og næ. "fortæller Betina og fortsætter: "Nu har jeg fået mit liv igen og jeg skal til at være mor igen. Nu kan jeg, og har overskud til at lege med Mads igen, og det er fantastisk." fortæller hun.

Men det er ikke kun familien, som nyder godt af Betinas fornyede energi. Også hendes venner er glade for den positive forandring, som operationen har medført: "Efter operationen er jeg altid glad, positiv og smilende, og det er da også mig der nu kommer med idéer om at være aktiv fremfor at sidde i sofaen og spise kage som førhen, når jeg ses med mine venner og veninder. Og det er de super glade for. Jeg udstråler mere energi end nogensinde før fortæller de" lyder det fra den nu positive sønderjyde.

Betina Brammer
Betina Brammer
Her ses Betina med sin familie før operationen Her ses en glad og stolt Betina, med fornyet energi

Fremtiden bringer nyt liv

Efter mange hårde år for Betina, glæder hun sig nu til hvad fremtiden bringer. Bl.a. går Betina og drømmer om at få sit andet barn: "En af grundende til få foretaget operationen, var også at min mand og jeg havde et brændende ønske om at få endnu et barn sammen – den drøm ligger nu indenfor rækkevidde" fortæller Betina.

Derudover er Betina også begyndt at dyrke motion igen: "Jeg er begyndt at linedanse igen. Jeg har altid godt kunne lide at danse, så det er fantastisk at få muligheden for at kunne gøre det igen" fortæller Betina, der desuden også nu dyrker gymnastik og tilbagelægger mange kilometer på cyklen med sine venner og veninder.

Fakta  
Navn Betina Brammer
Alder 32 år
Behandler Peter Funch-Jensen
Behandling Gastric sleeve
Afdeling Aarhus
Til toppen af siden