Min kone har fået en helt ny mand

Brian Flyverbjerg

50-årige Brian har altid været stor, men i en alder af 25 år kulminerede overvægten, og det blev begyndelsen på 20 år med søvnapnø, smerter i ryggen og lurende sukkersyge.

Som barn var Brian klassens tykke dreng, men han holdt overvægten nede ved at dyrke sport. I 25 års alderen blev motionen dog mindre, og kiloene satte sig. Som 30-årig fik han konstateret en bindevævssygdom, og medicinen fik ham til at tage yderligere på. Det, blev startskuddet til et forsøg på vægttab med 5:2 kure, personlig træning og diætistbesøg. Ens for alle indsatser var, at Brian tabte sig, men når han stoppede, tog han hurtigt kiloene på igen og gerne mere end, han først havde tabt.

En øjenåbner

Da han nåede en vægt på 165 kilo, besluttende han sig for, at nu skulle der ske en ændring. Han undersøgte mulighederne for en fedmeoperation i det offentlige regi, men syntes systemet var meget "tungt" at navigere i.

Brian besluttede sig derfor for selv at betale for sin operation. Under sin søgning stødte han på overlæge, professor, dr. med., Peter Funch-Jensen, som en bekendt også anbefalede. Derfor var Brian ikke i tvivl om, at Peter skulle udføre indgrebet, og i efteråret 2016 fik Brian gastric sleeve.

"Peter fortalte mig efter operationen at jeg nok ikke ville være blevet 10 år ældre, hvis jeg ikke var blevet opereret. Jeg havde allerede meget af det farlige fedt, og det var virkelig en øjenåbner for mig", siger Brian.

Begyndelsen på et nyt liv

"Efter min operation har jeg ingen mén. Jeg sover mindre, er sluppet for sukkersyge og lider ikke længere af søvnapnø. Min kone siger, at hun har fået en hel ny mand" smiler Brian.

Under forløbet var Brian derudover tilknyttet klinisk diætist Mette Bie. Gennem kombinationen af en operation, et diætistforløb og ugentlig træning, har Brian tabt over 50 kg og opbygget 6 kilo muskler.

"Hele mit forløb har været dybt professionelt, fra jeg kom til den indledende samtale til de efterfølgende diætistmøder med Mette Bie, som var fantastiske. Nu kan jeg træne, som jeg vil, og hver morgen vågner jeg og føler mig veludhvilet. Jeg har fået så meget energi, at jeg slet ikke kan lade være med at træne nu" siger Brian.

Det eneste Brian fortryder, er at han ventede så længe med at lade sig operere. "Jeg nyder at jeg nu kan købe tøj i normale forretninger, hvor jeg tidligere skulle i butikker med tøj til store mænd. Det har hjulpet på min selvtillid at kunne gå i pænt tøj, som ikke er kæmpe stort" slutter Brian.

Fakta  
Navn Brian Flyverbjerg
Alder 50 år
Behandler Peter Funch-Jensen
Behandling Gastric sleeve
Afdeling København
Til toppen af siden