Varigt vægttab krævede operation

Mette Madsen

Mette Krabbenhøft Madsen havde uden det store held forsøgt adskillige ting for at tabe sig – bl.a. medvirkede hun i Min Fede Familie på TV3. I sidste ende var det nødvendigt at være kompromisløs for at opnå varigt vægttab.

Mette Krabbenhøft Madsen havde forsøgt adskillige slankekure, og hun ville gå langt for at slippe af med de alt for mange overflødige kilo på kroppen. Den uddannede revisor lykkedes med at tabe helt op mod 70 kilo, men tog det hele på igen, fordi sulten meldte sig konstant. Sammen med sin mand deltog hun endda i Min Fede Familie på TV3, men fedtkampen endte også denne gang med det samme resultat: Mette Krabbenhøft Madsen tabte sig, men tog det hele på igen. Derfor tog hun en beslutning, der skulle vise sig at få afgørende betydning for hendes liv: Hun ville have en fedmeoperation.

– Det havde været en frustration uden lige at veje alt for meget i så stor en del af mit liv. Jeg vidste jo godt, hvad jeg skulle spise, og hvor lidt jeg skulle spise for at tabe mig, men af en eller anden grund var jeg bare ikke i stand til at holde vægten nede. Jeg var sulten hele tiden, fortæller Mette Krabbenhøft Madsen, der vejede 140 kilo, da vægten var på sit højeste.

Ikke uden ofringer

Allerede kort efter operationen på Aleris-Hamlet Hospitaler kunne hun mærke en forskel – både fysisk og psykisk. – For det første var min motivation for at tabe mig rigtig stor, og for det andet oplevede jeg slet ikke samme sultfølelse som før operationen. Allerede 11 måneder efter var jeg nede på 75 kilo, som jeg har holdt lige siden.

– Mette Krabbenhøft Madsen blev opereret i begyndelsen af 2011, og hun har ikke fortrudt et eneste sekund, at hun tog beslutningen. Men processen har også kostet nogle ofringer. "Min daværende mand og jeg kæmpede med vægten i mange år. Men jeg kunne mærke, at han ikke gik op i det på samme måde som mig, og jeg fik ikke den støtte, jeg havde brug for. Af flere årsager voksede vi fra hinanden i denne proces, og derfor måtte vi gå hvert til sit.".

Mette Madsen
Mette Madsen
Inden sin fedmeoperation vejede Mette 140 kg Her ses Mette ved sit bryllup i sin drømmekjole

Omsider gravid igen

I dag har Mette fundet en ny mand og fået et af sine største ønsker opfyldt: Hun er gravid igen. – Jeg har et barn på seks år og har i flere år gerne villet have et til. Men da jeg fik det første, tog jeg 30 kilo på, og da jeg i forvejen var tyk, valgte jeg gang på gang at udskyde barn nummer to – af frygt for at ligne en damptromle. Så man kan sige, at hvis jeg ikke havde fået den operation, så ville jeg nok aldrig være blevet gravid igen.

Mette Krabbenhøft Madsen ser nu frem til atter at blive mor, og hun glæder sig også over at have fået mere overskud. Både til sin søn, som hun nu kan lave længerevarende fysiske aktiviteter med, og resten af familien. Men i arbejdet som revisor føler hun også, at hun er blevet mere værdifuld. "Da jeg var tyk, havde jeg ikke så megen tro på, at jeg kunne klare tingene. Nu tør jeg springe lige ud i enhver opgave, fordi min selvtillid er blevet langt bedre.

Bliver hurtigt mæt

Mette anbefaler alle med store og langvarige vægtproblemer at få foretaget en fedmeoperation – også, selvom det hele ikke er en dans på roser. Man skal være klar til det, påpeger hun. Det er ikke en "mirakelkur" som gør arbejdet for dig. Det er hårdt arbejde at komme de overflødige kilo til livs, men det er et fantastisk hjælpeværktøj, som med den rette indstilling og livsstilsomlægning gør arbejdet meget lettere.

– Jeg havde selvfølgelig nogle mavesmerter i begyndelsen, men de gik hurtigt over, og jeg kan ikke længere spise mad, der er meget fedt- eller sukkerholdig, men det er der jo ingen, der har godt af alligevel. Det eneste, der kan være lidt irriterende, er, at jeg bliver hurtigt mæt, og det er jo lidt surt, hvis man får noget rigtig god mad, siger Mette Krabbenhøft Madsen. – Men det har været et super positivt forløb, og jeg har følt mig i sikre hænder hele vejen igennem, fastslår hun.

Fakta  
Navn Mette Krabbenhøft Madsen
Alder 35 år
Behandler Peter Funch-Jensen
Behandling Gastric bypass
Afdeling Aarhus
Til toppen af siden