Video om Mentor brystimplantater

Silikonegelen i Mentor brystimplantater er skærefast og har en konsistens, som kan sammenlignes med brystvæv. Den vil derfor stort set altid beholde sin facon, hvis der sker brud på implantatet.

 

Silikoneimplantater er i dag så stærke, at almindelig slitage inden for de første 10 år ikke indebærer risiko for bristning. Undtagelserne er dog ved produktionsfejl, ved skade på implantaterne under operationen eller ved opstået kapseldannelse, hvor implantaterne folder inde i deres hulrum.

Hvis et moderne, skærefast silikoneimplantat brister, bliver silikonen hovedsageligt indenfor den kapsel, som kroppen har dannet omkring implantatet. Reaktionen er derfor typisk kun en hævelse og rødme. Enkelte gange kan en hævet lymfeknude i armhulen antyde, at et tilsyneladende normalt implantat er bristet.

En MR-scanning vil ofte kunne afgøre, om et implantat er bristet. Hvis det konstateres, at et eller begge implantater er bristet, anbefales det at få implantaterne fornyet eller fjernet. Der er foretaget megen forskning i kroppens reaktion på silikone, og på nuværende tidspunkt har man ikke kunnet påvise nogle varige mén som følge af bristede silikoneimplantater.

Til toppen af siden