MR-skanning af bryst

 • Hvis du har ventetid i det offentlige

  Hvor længe vil du vente?

  Hvis du skal vente mere end 4 uger på udredning og behandling i det offentlige, kan du blive henvist til Aleris-Hamlet. Læs dine rettigheder her.

 • Velkommen til Aleris-Hamlet

  Den bedste anbefaling

  Tilfredse patienter er din garanti for et behandlingsforløb med høj kvalitet og tryghed.

MR-skanning af brysterne kan bl.a. anvendes ved mistanke om brystkræft hos kvinder med tæt brystkirtelvæv og ved mistanke om revner / lækage i brystimplantater.

Hvad er MR-skanning?

En MR-skanning af brystet er en billeddiagnostisk undersøgelse baseret på anvendelse af magnetfelter og radiobølger, og er derfor helt ufarlig, smertefri og uden bivirkninger. Ved undersøgelsen ligger man på maven i MR-skanneren med brysterne placeret i en speciel spole. Der gives i nogle tilfælde kontrastvæske som en nødvendig del af undersøgelsen.

Hvornår er en MR-skanning af brystet relevant?

 1. Ved mistanke om brystkræft hos kvinder med tæt brystkirtelvæv
 2. I visse tilfælde ved usikre eller uafklarede fund ved klinisk mammografi
 3. Hos visse kvinder, hvor brystimplantater medfører, at klinisk mammografi er vanskelig at gennemføre eller tolke
 4. Ved mistanke om revner / lækage i brystimplantater

Fordele ved MR-scanning af bryst

MR-scanning af brystet er en meget ”sensitiv” (følsom) undersøgelse og er ofte med til at stille den korrekte diagnose. Det vil sige, at næsten alle tilfælde af brystkræft vil kunne opdages, men til gengæld vil MR-scanningen også i mange tilfælde påvise forandringer, som ved nærmere undersøgelse viser sig at være uden betydning. Derfor vil en MR-scanning udført ved mistanke om brystkræft altid være et supplement til en klinisk mammografi.

Henvisning til MR-skanning af bryst

For at få foretaget en MR-skanning af brystet hos Aleris-Hamlet Hospitaler, skal vi bruge en henvisning fra egen læge eller en anden speciallæge (fx kirurger, kræftspecialister og genetikere).

MR kyndige mamma-radiologer ved Aleris-Hamlet vurderer henvisningen og afgør, hvorvidt en MR-skanning af brystet er hensigtsmæssig i det konkrete tilfælde, og om undersøgelsen skal suppleres med fx en klinisk mammografi. Klinisk mammografi med biopsi kan også udføres i Søborg. 

Til toppen af siden