Diskusprolaps i nakken

 • Hvis du har ventetid i det offentlige

  Hvor længe vil du vente?

  Hvis du skal vente mere end 4 uger på udredning og behandling i det offentlige, kan du blive henvist til Aleris-Hamlet. Klik her for at læse om dine rettigheder.

 • Velkommen til Aleris-Hamlet

  Den bedste anbefaling

  Tilfredse patienter er din garanti for et behandlingsforløb med høj kvalitet og tryghed.

Diskusprolaps i nakken rammer folk i alle aldre, men ses oftest i 30 - 50 års alderen. Smerterne kan i nogle tilfælde fjernes ved en operation - andre gange er korrekt rygtræning nok.

Diskusprolaps i nakkenImellem nakkehvirvlerne finder man den stødabsorberende diskus. Den består af en beskyttende bindevævsring, som omslutter et gummiagtigt indhold.

Gennem en svaghed i bindevævsringen kan det gummiagtige indhold i diskus bule ud og trykke på en nerverod. Svagheden i diskus kan være aldersbetinget men kan også opstå som følge af en uheldig, pludselig rygbelastning.

Diskusprolaps ses hyppigst i lænden, men den kan også opstå i nakken, hvor den kan trykke på nerverne og give udstrålende smerter til den ene arm.

Symptomer ved diskusprolaps i nakken

 • Smerter eller stivhed i nakken
 • Udstrålende smerter til armen og fingrene
 • Føleforstyrrelser eller følelsesløshed i armen og fingrene
 • Kraftnedsættelse af armens muskler I meget sjældne tilfælde kan der være problemer med at kontrollere vandladning og afføringen

Operation for diskusprolaps i nakken

Ved operationen fjernes det væv, der trykker på nerven. Da diskus fjernes ved operationen, indsættes der på dennes plads en lille metalprop i spænd mellem hvirvlerne.

Video om diskusprolaps i nakkenSe video om diskusprolaps i nakken »

Til toppen af siden