Rygoperation var svaret på Bents fejldiagnose

50-årige Bent blev efter et voldsomt overfald diagnosticeret med posttraumatisk stresssyndrom (PTSD) i det offentlige. En diagnose som Bent ikke kunne koble sammen med sine stærke smerter, der var ved at ødelægge hans hverdag.

En forkert diagnose

Bent blev i 2012 udsat for et voldsomt overfald, hvor han pådrog sig skader i hovedet, ryggen og lænden. I den efterfølgende periode havde han dagligt stærke smerter, som gjorde det svært at passe hverdagen. Da smerterne fortsatte, kontaktede Bent sin egen læge. Bents læge videresendte ham til en neurolog, som gav ham diagnosen posttraumatisk stresssyndrom (PTSD). Bent var uforstående overfor diagnosen. "Mine smerter sad jo i ryggen og ikke i hovedet. Der var bare ingen, der lyttede, da jeg jo allerede havde fået en diagnose".

Bent startede herefter ved en psykolog, som bekræftede ham i, at smerterne ikke stammende fra hans sind, men derimod fra kroppen. Efter endnu en konsultation i det offentlige, hvor mængden af smertestillende blot blev skruet op, valgte Bent at benytte sin sundhedsforsikring og blive undersøgt på et privathospital.

Valget af privathospital faldt på Aleris-Hamlet i Esbjerg, som Bent i forvejen havde kendskab til. Her blev han undersøgt og bekræftet i, at smerterne stammede fra overfaldsskader i ryggen og lænden.

Et mærkbart resultat

Bent undergik en stivgørende rygoperation (deseoperation) samt en fjernelse af en dobbelt prolaps. Kort efter operationen mærkede Bent en tydelig forskel. – Allerede da jeg satte fødderne på gulvet efter operationen, var den brændende/isende fornemmelse i lænden væk og jeg kunne bukke nakken uden at få kramper i mellemgulvet. Sygeplejersken sagde, at jeg stadig var godt bedøvet, men jeg kunne mærke en tydelig forskel – og denne har hængt ved.

14 dage efter operationen er resultatet tydeligt: – Jeg kan igen have en hverdag, som ikke er fyldt med smerter og har mulighed for at være aktiv. Da det stod værst til, var jeg næsten gået fra familien pga. de store smerter og den store mængde medicin, jeg skulle tage. Jeg har fået følelsen i min venstre fod igen og har igen fuld førlighed. Jeg har efter fire år fået livsglæden igen og er så glad for, at jeg ikke bare tog det offentliges diagnose til mig, men i stedet lyttede til min krop.

-Hele vejen igennem mit forløb på Aleris-Hamlet følte jeg mig tryg. Både sygeplejersker, læger og fysioterapeuter gjorde en dyd ud af, at jeg var informeret om forløbet og operationen. De var professionelle og super søde, selv da jeg ringede efterfølgende med spørgsmål.

Foto 1: Bent med alt den medicin han dagligt tog inden han inden han fik den rette diagnose. 

Bent med sin medicin

Fakta  
Navn Bent Klausen
Alder 50 år
Behandler Lars Peder Sørensen
Behandling Deseoperation og fjernelse af dobbelt prolaps
Afdeling Esbjerg
Til toppen af siden