Et hold i ryggen viste sig at være en diskusprolaps

Jeanette Lindum

Jeanette undgik rygoperation og blev rask igen med hjælp fra fysioterapeuterne i Aleris-Hamlets Genoptræningsklinik.

47 årige Jeanette Lindum var ude at slå græs, da hun pludselig fik lavet en forkert bevægelse. "Der kom et jag i rygge, og så gjorde det bare rigtig ondt. Jeg troede, at det var et hold i ryggen, så jeg bestilte tid til fysioterapi og akupunkur, fortæller Jeanette.

Efter 12 gange hos kiropraktor var det ikke blevet bedre – tværtimod, og kiropraktoren anbefalede derfor Jeanette at få en MR-scanning for at se, om der var en diskusprolaps.

Hurtig udredning via sundhedsforsikring

Derfor drog Jeanette ned til egen læge, som gav hende en henvisning til en reumatolog. "Jeg kontaktede det offentlige, men her var ventetiden 6 - 8 måneder på en forundersøgelse, og så længe kunne jeg slet ikke overskue at gå rundt og have så mange smerter", siger Jeanette, der måtte sygemelde sig fra sit arbejde i medicinalbranchen.

Jeanette brugte derfor sin sundhedsforsikring og fik en tid hos en af Aleris-Hamlets reumatologer inden for få dage. Han var ikke tvivl om, at der nok var tale om en diskusprolaps, og fik pga. Jeanettes mange smerter arrangeret en akut MR-scanning samme dag.

Jeanette undgik operation

"Scanningen viste ikke overraskende, at der var en diskusprolaps, men vi valgte i første omgang at henvise Jeanette til konservativ behandling med medicin og fysioterapi, idet det var en klar fordel, hvis hun kunne komme igennem det uden en operation. En operation er altid forbundet med lille risiko for komplikationer, og ikke alle har effekt af indgrebet, siger reumatolog Holger Himmelstrup.

Kun 5 dage efter var Jeanette i gang med fysioterapi i Aleris-Hamlets genoptræningsklinik. I løbet af 2 måneders træning gik hun fra at være totalt dopet med morfin til at kunne starte på arbejde igen.

"I dag fungerer jeg fint i hverdagen, men jeg skal dog stadig være opmærksom på ikke at foretage for belastende, roterende bevægelser. Derfor er jeg glad for, at jeg undgik operation", slutter Jeanette

Fakta  
Navn Jeanette Lindum
Alder 47 år
Behandler Holger Himmelstrup
Afdeling København
Til toppen af siden