Et nyt liv uden konstante smerter

Michaela Arvesen

Michaela gik to år med svære smerter og nedsat funktionsdygtighed, inden hun endelig blev behandlet på Aleris-Hamlet for en diskusprolaps i nakken.

Da Michaela begyndte at have kraftige smerter i overarmen og svært ved at dreje hovedet, kom hun i første omgang til en fysioterapeut­, der forsøgte at lindre hendes smerter. Men i stedet skete det modsatte, og smerterne blev kun værre.

Derfor blev Michaela henvist til en MR-scanning, der med al tydelighed­ viste, at der var tale om en diskusprolaps i nakken. Lægen­ på det offentlige hospital mente dog ikke, at en operation ville kunne gøre det bedre. 

Daglig hovedpine og smerter i armen

Efter næsten endnu et år med hovedpine hver morgen og snurren og smerter i armen, gik Michaela atter til egen læge. ”Jeg havde besvær med de daglige gøremål som at køre bil, vaske op og binde mine sko. Jeg var ved at blive vanvittig. Jeg kunne ikke være nogen steder og måtte sove på sofaen”, fortæller Michaela.

Lægen spurgte, om hun havde en sundhedsforsikring, hvilket hun havde, og han anbefalede hende at bruge den. Det bragte hende til Aleris-Hamlet Hospitaler i Søborg. 

Her kom hun under hurtig behandling hos rygkirurg Karsten Thomsen, som vurderede, at chancerne for at blive kureret var 80/20. Og lige meget hvad, ville det i hvert fald ikke blive værre. Præcis det modsatte af, hvad hun havde fået at vide i det offentlige.

”Aleris-Hamlets kirurg lavede en enkel operation, hvor han gik ind gennem forsiden af halsen ind til rygsøjlen. Jeg var kun indlagt en enkelt nat og var efterfølgende sygemeldt i blot tre uger, hvor nakken og armen skulle hvile”, forklarer Michaela. Efter en ferie i Thailand kort efter var smerterne helt væk.

Fysioterapi hjalp på symptomerne

Da Michaela startede på arbejde igen vendte de lidt tilbage, da hun igen sad meget foran computeren i sit arbejde.

”Jeg har fået nogle gode øvelser af Aleris-Hamlets fysioterapeu, og de hjælper meget på spændingerne. Jeg skal bare blive bedre til at huske at lave dem 3 - 4 gange dagligt, også selvom det ikke nødvendigvis gør ondt. Når man har gået med en diskusprolaps så længe, som jeg har, er det helt normalt, at det lige tager lidt tid, før spændingerne aftager helt igen.

Jeg vil til enhver tid anbefale andre at blive opereret for en diskusprolaps og bruge deres sundhedsforsikring, hvis de har mulighed for det,” siger Michaela, der er lettet over at være blevet smertefri og have fået sin normale dagligdag tilbage.

Fakta  
Navn Michaela Arvesen
Alder 39 år
Behandler Karsten Thomsen
Fysioterapeut Claus Dalsgaard
Afdeling København
Til toppen af siden