Kroniske rygsmerter

Pralebanner
Samtale og træning er en god løsning for de rygpatienter, som ikke kan hjælpes med en rygoperation.

Samtale og træning på Aleris-Hamlet København

Til denne store patientgruppe har Aleris-Hamlet København et unikt behandlingstilbud med samtale og vejledning i træningsøvelser hos vores reumatolog og fysioterapeuter i genoptræningsklinikken. Rådgivningen omfatter bl.a.:

Hvorfor har vi ondt?

I løbet af de senere år er der sket en ændring i holdningen til rygproblemer. Gennem screeningsundersøgelse med MR-scanner har det vist sig, at rygsmerter ofte skyldes arvelige forhold, mens belastningens rolle er mindre, end man oprindelig troede. Vi har ondt i perioder. Det kan vi ikke ændre på, men vi kan skrue ned for smerten, hvis du får en forståelse for og tillid til, at visse bevægelser skal gøres mere afslappet og tillidsfuldt.

Tillid til ryggen

Det er sådan, at jo mere man fokuserer på smerten, jo mere ondt har man. Patienterne bliver ubevidst bange for at udføre bestemte bevægelser, som tidligere har gjort ondt. Derfor spænder de næste gang, de skal gøre de samme bevægelser, og anspændte bevægelser kan give ømhed i led og muskler.

Der er tale om en ond cirkel, som kan brydes gennem en samtale efterfulgt af træning. Behandlingen har vist sig at være mere effektiv til at få folk tilbage på arbejdsmarkedet end fx medicinsk behandling.

Samtale og træning

Gennem en samtale med vores reumatolog får du en forståelse for og tillid til, at naturlige bevægelser giver mindre ømhed, og at ryggen kan mere, end de fleste tror. Forståelsen fremmes af en MR-scanning. Derefter gennemgår man sammen med fysioterapeuten de bevægelser, der skal gøres mere tillidsfuldt.

Ved kroniske ryggener aftales 2 - 3 samtaler med reumatolog, og 2 - 3 træningsinstruktioner ved fysioterapeut. Der lægges vægt på behandling af hele patienten, og der gives optimal information om træning, rehabilitering og smertemedicin samt gode råd om, hvordan man lærer at leve på den bedst mulige måde med sin ryg.

Til toppen af siden