Frossen skulder

 • Hvis du har ventetid i det offentlige

  Hvor længe vil du vente?

  Hvis du skal vente mere end 4 uger på udredning og behandling i det offentlige, kan du blive henvist til Aleris-Hamlet. Læs dine rettigheder her.

 • Velkommen til Aleris-Hamlet

  Den bedste anbefaling

  Tilfredse patienter er din garanti for et behandlingsforløb med høj kvalitet og tryghed.

En frossen skulder kan opstå spontant, udvikles efter en skade eller som komplikation til en operation. Den giver smerter og nedsat bevægelighed i skulderen.

Kontakt mig for tidsbestilling

Eller ring til os på 7020 2624

Man ved ikke med sikkerhed, hvad der er årsag til frossen skulder. Sygdommen giver udtalt irritation i skulderleddets kapsel. Herved skrumper ledkapslen og bliver stram, og der opstår sammenvoksninger i skulderleddet.

Den spontane type af frossen skulder er langt den hyppigste, og den ses typisk hos 40 - 60-årige. Den ses oftere hos kvinder end hos mænd, og den er hyppigere hos patienter med sukkersyge.

Symptomer på frossen skulder

Sygdommen er karakteriseret ved 3 stadier:

 • 1. stadium viser sig ved tiltagende smerter og bevægeindskrænkning i skulderleddet. Undertiden kan der være svære smerter
 • 2. stadium bliver skulderen stiv, mens smerterne aftager
 • 3. stadium begynder bevægeligheden langsomt at blive bedreHele forløbet er meget individuelt – men uden operation er det langvarigt – ofte mellem 1½ - 3 år

Behandling af frossen skuler

En frossen skulder kan ofte behandles uden operation. Behandlingen består af smertestillende medicin, blokader med binyrebarkhormon i skulderleddet, begrænsning i de fysiske aktiviteter på arbejde og i fritid i en lang periode. Sygdommen har en god prognose også uden operation, men forløbet er meget langvarigt, og ofte er der en permanent nedsat bevægelighed af større eller mindre grad, uanset om du bliver opereret eller ej. Fysioterapi kan først påbegyndes, når det første smertefulde stadium er overstået. 

Operation af frossen skulder

En operation kan i nogle tilfælde afkorte sygdomsforløbet. Operationen bør først gennemføres, når smerterne har toppet i deres styrke – oftest 4 - 6 måneder efter, at sygdommen er startet. For tidlig operation medfører en stor risiko for, at skulderleddet igen bliver stift. 

Til toppen af siden