Skulderoperation gav Pia Skovborg Nielsen styrken tilbage

Pia Skovborg Nielsen

Den styrkeglade Pia Skovborg Nielsen har efter en skulderoperation hos Aleris-Hamlet genvundet mobiliteten og mesterskabet.

Pia Skovborg Nielsen dyrker styrkeløft til hverdag, og traditionen tro, vælger hun en dag at lave en række bænkpresøvelser. Desværre for Pia, resulterer det i en løfteskade i sin højre skulder.

Efterfølgende kom Pia ind til speciallæge Klaus Bak, som er skulderspecialister på Aleris-Hamlets Idrætsklinik i Parken. Han vurderede, at Pia havde behov for en operation, hvis hun skulle tilbage til sin sportsgren igen.

Stillede op til Danmarksmesterskaberne

Blot 6 måneder efter operationen stiller Pia Nielsen op til Danmarksmesterskaberne i klassisk styrkløft. Et mesterskab præget af hård konkurrence med 31 kvindelige styrkeløftere i alle aldre som modstandere: "Jeg stillede op som senior, og min værste konkurrent var 28 år – jeg er 52 år!", fortæller Pia Skovborg Nielsen.

Når man blot 6 måneder forinden mesterskaberne er blevet opereret, kan det for mange virke skræmmende at kæmpe skulder om skulder med modstandere, som er 24 år yngre end én selv, og som desuden formegentlig er i deres livs form.

Dette skulle dog vise sig ikke at være noget problem for den styrkeglade Pia Skovborg Nielsen.

På trods af den store aldersforskel, viser Pia nemlig sin styrke og vinder guld i squat, bænkpres og dødløft. For slet ikke at nævne, at hun også slog den nationale rekord i squat med 146 kg på stangen. En rekord, der betyder meget for Pia: "Min skulder var fantastisk, og jeg har aldrig været så mobil som nu - hvilket er et stort plus i squat, som er min yndlingsdisciplin.".

En fremtid med høje ambitioner

En meget tilfreds og fuldstændig ovenud lykkelig styrkekæmper kan nu løfte meget bedre i squat end før. Derfor er forventningerne til fremtiden da også store: "Jeg går nu efter Verdensmesterskaberne om 3 måneder og håber skulderen på det tidspunkt er endnu bedre", slutter Pia Skovborg Nielsen.

Fakta  
Navn Pia Skovborg Nielsen
Alder 52 år
Behandler Klaus Bak
Behandling Skulderatroskopi
Afdeling Aleris-Hamlet Parken
Til toppen af siden