Slidgigt i skulderhøjdeled (kravebensled)

Pralebanner
Slidgigt i skulderhøjdeleddet kan opstå efter mangeårig slitage eller som følge af ledskred efter fald direkte ned på skulderen. Hvis du har væsentlige smerter, der hæmmer de daglige funktioner, anbefaler vi en operation.

Kontakt mig for tidsbestilling

Eller ring til os på 7020 2624

Læs om andre typer gigt

Slidgigt i albuen » Slidgigt i fingrene » Slidgigt i lænden »
Slidgigt i anklen » Slidgigt i håndled » Slidgigt i skulderleddet »
Slidgigt i bagfoden » Slidgigt i tommelfingeren » Slidgigt i hoften »
Slidgigt i mellemfoden » Slidgigt i knæet »
Leddegigt »
Slidgigt i storetåen » Slidgigt i nakken » Psoriasisgigt »

 

På toppen af skulderen sidder skulderhøjdeleddet, som er et lille led, der forbinder kravebenet med skulderhøjden på skulderbladet.

Symptomer på slidgigt i skulderhøjdeled

Slidgigt i skulderhøjdeleddet kan give smerter lokalt i skulderen, men også smerter, der stråler ned i overarmen til albuen eller i nogle tilfælde op i nakken. Der kan opstå periodevis sovende fornemmelse i fingrene. Smerterne kommer typisk ved belastning, især ved brug af armen over skulderhøjde og frem foran kroppen.

Smerterne skyldes, at der har udviklet sig en gigttilstand i leddet, hvor den glatte ledbrusk er erstattet af slidt brusk med ujævne ru ledflader. De små bevægelser, der sker i leddet, når man bevæger skulderen, vil derfor fremkalde smerter.

Endvidere vil der ofte komme hævelse og væskeansamling i leddet, hvilket også kan være smertefuldt.

Behandling af slidgigt i skulderhøjdeled

Behandlingen afhænger af symptomernes sværhedsgrad. I lette tilfælde kan behandling med gigtmedicin eller anden smertestillende medicin være tilstrækkelig.Blokadebehandling med binyrebarkhormon kan hjælpe i en periode, men ofte virker en blokade kun forbigående, og smerterne vil komme igen.

Hvis du har væsentlige smerter, der hæmmer de daglige funktioner, anbefaler vi en operation, hvor den yderste ca. 1 cm af kravebenet fjernes ved kikkertteknik eller ved en åben operation gennem en lille åbning i huden.

Til toppen af siden