Smerter og aflåsning i anklen

  • Hvis du har ventetid i det offentlige

    Hvor længe vil du vente?

    Hvis du skal vente mere end 4 uger på udredning og behandling i det offentlige, kan du blive henvist til Aleris-Hamlet. Læs dine rettigheder her.

  • Velkommen til Aleris-Hamlet

    Den bedste anbefaling

    Tilfredse patienter er din garanti for et behandlingsforløb med høj kvalitet og tryghed.

Ved en forstuvning kan et mindre stykke brusk blive slået løs inde i anklen, så det ligger og smutter rundt. Det giver smerter og til tider aflåsning i anklen (kaldes også mus i anklen).

De samme symptomer kan også opstå, hvis noget irriteret slimhindevæv eller ledbåndsvæv kommer i klemme i leddet.

Undersøgelse af smerter og aflåsning i anklen

Diagnosen kan oftest stilles ud fra sygehistorien og den kliniske undersøgelse af ankelleddet. I nogle tilfælde kan det være nødvendigt at supplere med røntgen og eventuelt MR-scanning, hvis der er tvivl om yderligere skader. Dette gøres, inden man tager endelig stilling til, om der er behov for en operation eller der er gode chancer for, at generne forsvinder ved genoptræning.

Træning af smerter og aflåsning i anklen

Hvis ankelleddet har været udsat for en alvorlig forstuvning, kan det tage op til ½ år, inden der falder ro over det igen. Leddet vil være påvirket af hævelse og smerter, der påvirker balancen og koordinationen i leddet.

Når den akutte behandling af ankelforstuvningen efter RICEM princippet (Rest - Ice - Compression - Elevation og Mobility) er overstået, og de værste smerter og hævelse er aftaget, er det vigtigt at komme i gang med træningen i form af ankelledsbevægelighed, koordination, styrke og balanceøvelser.

Aleris-Hamlet kan tilbyde træning hos vores idrætsfysioterapeut, men vi kan også henvise til en fysioterapeut i dit nærområde. Langt de fleste ankelforstuvninger kan behandles med godt resultat via træning, og du kan vende tilbage til din idræt uden smerter og instabilitet.  Læs om dine muligheder for genoptræning på Aleris-Hamlet.

Operation af smerter og aflåsning i anklen

Hvis der på trods af korrekt genoptræning fortsat er smerter, hævelsestendens eller aflåsningstilfælde i ankelledet, og generne ikke bliver bedre, kan det være nødvendigt at gå ind med en kikkertoperation i anklen, hvor man renser op i leddet og reparerer eventuelle brusklæsioner.

Vores læger og fysioterapeuter

Til toppen af siden