Springhofte

  • Hvis du har ventetid i det offentlige

    Hvor længe vil du vente?

    Hvis du skal vente mere end 4 uger på udredning og behandling i det offentlige, kan du blive henvist til Aleris-Hamlet. Læs dine rettigheder her.

  • Velkommen til Aleris-Hamlet

    Den bedste anbefaling

    Tilfredse patienter er din garanti for et behandlingsforløb med høj kvalitet og tryghed.

En springhofte behandles i første omgang med blokader og udstrækning. Hvis dette ikke hjælper, kan man overveje en operation for springhofte.

Ydre springhofte

En ydre springhofte skyldes, at senen hen over den ydre lårbenskno er for stram og glider mod. Ofte vil der være irritation af den underliggende slimsæk. Patienterne har typisk smerter hen over knoglefremspringet over hoften ofte med udstråling mod knæet på ydersiden af låret. Symptomerne forværres typisk efter større belastning og kan opstå om natten. Ydre springhofte ses hyppigt ved gymnastik og dans - især hos hypermobile kvinde.

Indre springhofte

En indre springhofte ses sjældent. Den skyldes ofte spring af en sene eller en irritationstilstand i senen, fordi senen gnider mod forsiden af bækkenet. Andre årsager kan være lokaliseret i selve hofteleddet (ledlæbeskade i leddet, mus eller hævet slimhinde). Symptomerne kan være smerter, og ofte oplever patienterne klik dybt i lysken, hvilket er ganske harmløst.

Undersøgelse og behandling for springhofte

Kun hvis patienten har gener i det daglige med smerter og ubehag, vil det være nødvendigt med yderligere undersøgelser. Dette vil kræve røntgenultralydsscanningog eventuel CT-scanning og / eller MR-scanning.

Såfremt der ikke er effekt af blokadebehandling og udstrækningsøvelser, kan der blive tale om en operation.

Til toppen af siden