Smerter ved knæskallen

  • Hvis du har ventetid i det offentlige

    Hvor længe vil du vente?

    Hvis du skal vente mere end 4 uger på udredning og behandling i det offentlige, kan du blive henvist til Aleris-Hamlet. Læs dine rettigheder her.

  • Velkommen til Aleris-Hamlet

    Den bedste anbefaling

    Tilfredse patienter er din garanti for et behandlingsforløb med høj kvalitet og tryghed.

Mange idrætsudøvere har smerter i og omkring knæskallen. Det kan skyldes, at knæskallen har været slået ud af led eller brusken bag på knæskallen er blevet skadet, men generne kan også opstå uden noget egentlig traume.

Undersøgelse for smerter ved knæskallen

Diagnosen kan oftest stilles ud fra sygehistorien og en klinisk undersøgelse af knæet. I nogle tilfælde kan det være nødvendigt at supplere med røntgen og evt. MR-scanning, hvis der er tvivl om yderligere skader. Her efter man tager endelig stilling til, om der er behov for en operation.

Træning af smerter ved knæskallen

Smerter omkring knæskallen kan oftest bedres betydeligt vha. træning. Træningen fokuserer på at stabilisere knæskallen ved at styrke de omkringliggende muskler. Dette gælder også, selv om knæskallen har været ude af led.

Aleris-Hamlet kan tilbyde træning hos vores fysioterapeut, men vi kan også henvise dig til en fysioterapeut i dit nærområde. Du har oftest behov for at gå til genoptræning i op til 3 måneder og skal herefter holde dine muskler i form. Læs mere om dine muligheder for genoptræning på Aleris-Hamlet.

Operation for smerter ved knæskallen

Hvis knæskallen har været ud af led, og der efterfølgende bliver problemer med smerter og instabilitet, kan en stabiliserende operation komme på tale. Afhængig af dit knæ, gøres dette enten ved en flytning af din knæskalssene eller en forstærkning af ledkapslen og ledbånd på indersiden af knæskallen. Du skal efterfølgende i en bandage, indtil vævet er helet. Derefter genoptrænes du, indtil du har styr på dine muskler. Læs mere om løs knæskal »

Til toppen af siden