Øvrige lyskeskader

Pralebanner
Betændelse af senefæstet for øvrige muskler omkring bækkenet eller omkring skambensleddet

 

Der kan opstå betændelse af senefæstet for den lige lårmuskel, mavemuskelfæstet på skambenet eller betændelse omkring selve skambensleddet. Man finder primært tilstanden hos atletikfolk og hos fodboldspillere. Særlig hyppig er skaden hos løbere, som konkurrerer i kuperet terræn og ikke er vænnet til dette gennem træning.

Symptomer

Ømhed ved tryk på tilhæftningen af den pågældende muskel / sene på hhv. hoftekammen og på skambenet. Der ses en forværring ved passiv udspænding og ved sammenklemning af strakte ben under modstand.

Behandling

Tilstanden behandles med aflastning, udspænding og langsomt stigende belastning inden for smertegrænsen i samarbejde med en fysioterapeut.

Aleris-Hamlet kan tilbyde træning hos vores fysioterapeut, men vi kan også henvise dig til en fysioterapeut i dit nærområde. Læs mere om dine muligheder for genoptræning på Aleris-Hamlet.

Ved manglende fremgang under aflastning og genoptræning kan medicinsk behandling overvejes i form af gigtpiller i 3 uger eller blokade med binyrebarkhormon rundt om den betændte del af senen.

Til toppen af siden