Hofteoperation redder Heinzes karriere

Lasse Heinze

AC Horsens-målmand Lasse Heinze er kommet hurtigt tilbage på banen efter at have gennemgået en hofteoperation, der ifølge ham selv har reddet karrieren.

Lasse Heinze, der til daglig vogter målet i AC Horsens, blev i foråret opereret mod begyndende slidgigt i hoften, og allerede midt i oktober var den 27-årige målmand tilbage på fodboldbanen. Den tidligere Silkeborg-målmand er selv overbevist om, at hofteoperationen har været altafgørende for, at han nu er på vej tilbage til topfodbolden på et højere niveau end før operationen.

– Hvis ikke jeg var blevet opereret i april, er det usikkert, om jeg stadig havde spillet topfodbold. Men efter operationen er jeg sluppet for smerterne, når jeg skal hoppe højt eller løbe hurtigt, og derfor er jeg overbevist om, at jeg kommer tilbage stærkere end nogensinde, siger Lasse Heinze.

Inden operationen var smerterne så slemme, at de hæmmede Lasse Heinzes muligheder for at træne med i et tilstrækkeligt omfang, og han valgte operationen for at sikre sin fremtid som målmand.

Kan nu selv bestemme karrierestop

Det var overlæge Bent Lund fra Aleris-Hamlet Hospitaler i Aarhus, der stod for operationen, og han er heller ikke et sekund i tvivl om, at det er den avancerede kikkertoperation, der har reddet fodboldkarrieren.

– Vi har haft rigtig gode erfaringer med den type af operationer, og hvis ikke Lasse Heinze var blevet opereret, er det meget sandsynligt, at der ville være sket så stor skade, at han kunne have haft problemer med at fortsætte karrieren, forklarer Bent Lund.

Siden oktober har målmanden passet stængerne for AC Horsens i 1. division, og det har målmanden ifølge Bent Lund god mulighed for at fortsætte med. Overlægen vurderer, at Lasse Heinze nu selv kan bestemme, hvornår fodboldstøvlerne skal stilles på hylden.

Operation har hjulpet mange sportsfolk

Operationen, der forebygger slidgigt, henvender sig især til yngre sportsfolk, og de seneste år har Aleris-Hamlet Hospitaler hjulpet mange sportsfolk. Bent Lund understreger, at operationen i løbet af de seneste fem år er blevet forædlet, så 80 procent af patienterne i dag kommer fra operationen med en markant bedring og kan fortsætte deres sportskarriere efterfølgende.

– Vi har opereret mange sportsudøvere på forskellige sportslige niveauer, men fælles for langt de fleste er, at de kommer tilbage på det samme niveau som før operationen, forklarer Bent Lund, der påpeger, at målmænd i forskellige idrætsgrene er udsatte for at få skaden, men at den desværre også er normal for andre typer af idrætsudøvere.

Aleris-Hamlet Hospitaler har opereret patienter med hofteproblemet siden 2009. 

Fakta  
Navn Lasse Heinze
Alder 27 år
Behandling Hofteartroskopi
Behandler Bent Lund
Afdeling Aarhus
Til toppen af siden