Ultralydsscanning af sportsskader

  • Hvis du har ventetid i det offentlige

    Hvor længe vil du vente?

    Hvis du skal vente mere end 4 uger på udredning og behandling i det offentlige, kan du blive henvist til Aleris-Hamlet. Læs dine rettigheder her.

  • Velkommen til Aleris-Hamlet

    Den bedste anbefaling

    Tilfredse patienter er din garanti for et behandlingsforløb med høj kvalitet og tryghed.

I Idrætsklinikken anvender vi ofte ultralyd til skanning af muskler, led og sener. Det er en stor hjælp, når der skal stilles en præcis diagnose.

Kontakt mig for tidsbestilling

Eller ring til os på 7020 2624

Ultralydsscanning af sportsskaderDe fleste mennesker kender ultralyd fra graviditetsskanning, men undersøgelsen anvendes også til skanning af sportsskader i muskler, led og sener.

Ultralydsskanning anvendes også i forbindelse med anlæggelse af blokader, idet man herved kan udføre dette med meget stor nøjagtighed.

Hvad er ultralydsscanning?

Billederne dannes vha. lydbølger, der udsendes fra skanneren og kastes tilbage igen. Lydbølgerne returnerer forskellige signaler afhængig af, hvad de rammer undervejs. Forskellen i disse signaler danner grundlaget for billeddannelsen. Princippet er det samme, som når en flagermus orienterer sig, eller en fisker benytter ekkolod til at lokalisere fiskestimer.

Hvordan foregår ultralydsscanningen?

Undersøgelsen er smertefri og ufarlig. Du får påført gelé på hudområdet i den region, hvor du skal skannes. Dette gøres for at fjerne luft mellem hud og skanner, således at billedkvaliteten optimeres. Skannerhovedet føres i langsomme bevægelser frem og tilbage over området, som skal undersøges.

Til toppen af siden