Knude på balancenerven

  • Hvis du har ventetid i det offentlige

    Hvor længe vil du vente?

    Hvis du skal vente mere end 4 uger på udredning og behandling i det offentlige, kan du blive henvist til Aleris-Hamlet. Læs dine rettigheder her.

  • Velkommen til Aleris-Hamlet

    Den bedste anbefaling

    Tilfredse patienter er din garanti for et behandlingsforløb med høj kvalitet og tryghed.

En knude på balancenerven er en godartet svulst, der kan være årsag til nedsat hørelse og svimmelhed.

Kontakt os

København

En knude på balancenerven er en godartet svulst, der kan opstå på ligevægtsnerven i det indre øre. Det er en sjælden lidelse, og man kender endnu ikke årsagen til sygdommen.

Symptomer på knude på balancenerven

Det starter ofte med, at man på det ene øre oplever en nedsættelse af hørelsen, der er tiltager over tid. Dette symptom ledsages sommetider af svimmelhed, ubalance og susen for ørene. 

Det hænder, at svulsten når at vokse sig så stor, at den trykker på hjernen. Dette kan resultere i forstyrrelser af følesansen i ansigtet og dobbeltsyn.

Hvordan stilles diagnosen knude på balancenerven?

Man indleder typisk undersøgelsesforløbet med at gennemgå en balancetest og en høreprøve. Har man derefter mistanke om, at der er en knude på balancenerven, vil man typisk påvise det ved en MR-scanning eller CT-scanning.

Hvordan behandles en knude på balancenerven?

Afhængigt af knudens størrelse kan man behandle med operation eller strålebehandling. I mange tilfælde vil den godartede knude ikke vokse sig større. I disse tilfælde vil man ikke nødvendigvis behandle, da der kan være alvorlige risici forbundet med operationen, såsom permanent døvhed på det opererede øre og ansigtslammelse.

Til toppen af siden