Virus på balancenerven

  • Hvis du har ventetid i det offentlige

    Hvor længe vil du vente?

    Hvis du skal vente mere end 4 uger på udredning og behandling i det offentlige, kan du blive henvist til Aleris-Hamlet. Læs dine rettigheder her.

  • Velkommen til Aleris-Hamlet

    Den bedste anbefaling

    Tilfredse patienter er din garanti for et behandlingsforløb med høj kvalitet og tryghed.

Virus på balancenerven kan resultere i et pludseligt anfald af svimmelhed og kvalme.

Kontakt os

København

Virus på balancenerven er den tredje hyppigste årsag til svimmelhed fra det indre øre. Sygdommen rammer oftest voksne mellem 30 og 60 år. Man kender ikke årsagen til virus på balancenerven, men virus spiller muligvis en rolle, idet tilstanden ofte forekommer efter en infektion i de øvre luftveje.

Symptomer på virus på balancenerven

Symptomer på virus på balancenerven er pludselige anfald af roterende svimmelhed ofte ledsaget af kvalme, opkast og faldtendens. Nogen kan have en mere generel svimmelhedsfølelse og ubalance. 

Løse øresten er en kendt komplikation til virus på balancenerven

Hvordan stilles diagnosen virus på balancenerven?

Diagnosen stilles vha. avanceret svimmelhedsudstyr, samt at udelukke sygdom i hjernen. Et tegn på virus på balancenerven vil typisk være pludselig svimmelhed, som opstår kort tid efter en periode med forkølelse. Hørelsen er typisk normal ved virus på balancenerven, hvorfor fravær af symptomer på nedsat hørelse også kan understøtte diagnosen.

Hvordan behandles virus på balancenerven?

Idet tilstanden formentlig opstår pga. en virusinfektion, kan den ikke behandles med medicin. Det er op til kroppens immunforsvar at behandle tilstanden, og svimmelheden vil typisk gå over efter nogle dage eller uger. I nogle tilfælde vil man symptombehandle med medicin mod kvalme. Genoptræning af balancen skal påbegyndes så hurtigt som muligt.

Få patienter oplever tilbagevendende uspecifik svimmelhed og balanceproblemer i flere måneder. De fleste er helbredt efter 1 - 3 måneder.

 Løse og fastsiddende øresten kan behandles effektivt i vores TRV svimmelhedsstol.

Til toppen af siden