Årebrok - variocele

  • Hvis du har ventetid i det offentlige

    Hvor længe vil du vente?

    Hvis du skal vente mere end 4 uger på udredning og behandling i det offentlige, kan du blive henvist til Aleris-Hamlet. Klik her for at læse om dine rettigheder.

  • Velkommen til Aleris-Hamlet

    Den bedste anbefaling

    Tilfredse patienter er din garanti for et behandlingsforløb med høj kvalitet og tryghed.

Et årebrok kaldes også for et varicocele. Det er en samling af snoede, udvidede blodårer ved testiklens overkant. Det føles lidt som en samling ”regnorme”. Årebrok er ufarligt og findes næsten altid kun på venstre side.

Kontakt os

ÅrebrokÅrebrok skyldes, at de klapper, som sidder i blodårerne og sørger for, at blodet kun kan strømme i én retning, ikke fungerer, som de skal. Derved ophobes blodet i blodårerne. Årebrokket er mest fremtrædende i stående stilling og svinder, når man ligger ned.

Gener ved årebrok

Et mindre årebrok giver sjældent anledning til gener og behøver ikke behandling, mens større årebrok giver tyngdefornemmelse, ligesom det kosmetisk kan virke unormalt. Derudover kan årebrok medføre en forringelse af sædkvaliteten, fordi temperaturen i pungen bliver for høj. Sædkvaliteten bliver dårligere og dårligere jo længere, årebrokket er til stede, og det kan på sigt medføre ufrivillig barnløshed.

Operation for årebrok

Operationen varer ca. 1 time og foretages i fuld bedøvelse. Ved operationen lukkes de udvidede blodårer i pungen gennem et lille snit ved roden af pungen.

Til toppen af siden