Blæresten

  • Hvis du har ventetid i det offentlige

    Hvor længe vil du vente?

    Hvis du skal vente mere end 4 uger på udredning og behandling i det offentlige, kan du blive henvist til Aleris-Hamlet. Klik her for at læse om dine rettigheder.

  • Velkommen til Aleris-Hamlet

    Den bedste anbefaling

    Tilfredse patienter er din garanti for et behandlingsforløb med høj kvalitet og tryghed.

Blæresten er en lidelse, der sjældent giver problemer eller symptomer. Normalt forsvinder de helt af sig selv ud gennem urinrøret med urinen, men er de store og giver problemer, kan vi knuse dem med laser.

Kontakt os

København

En blæresten kan godt stamme fra nyrerne, men oftest dannes de i selve blæren på samme måde som i nyren - dvs. ved at kalk og affaldsstoffer udfælder sig som krystaller i stedet for at holde sig opløst i urinen.

Symptomer på blæresten

Symptomerne på blæresten er ofte små, hyppige, smertefulde vandladninger, som ved en blærebetændelse. I de værste tilfælde kan de blive så store, at de lukker helt af for urinafløbet. Der kan også opstå en egentlig infektion, fordi urinen ikke tømmes ordentlig ud. Derved er der grobund for bakterier. Endelig kan der være små mængder blod i urinen, fordi stenene laver smårifter i slimhinden.

Undersøgelse for blæresten

Er der mistanke om blæresten, kan man foretage en røntgenundersøgelse, ultralydsskanning eller en kikkertundersøgelse af blæren (cystoskopi).

Behandling for blæresten

Den ideelle behandling af blæresten er en knusning med laser ved en kikkertoperation. Denne operation tilbydes på Aleris-Hamlet København. Du kan blive behandlet inden for få dage, og generne forsvinder med det samme.

Til toppen af siden