Forhudsforsnævring

  • Hvis du har ventetid i det offentlige

    Hvor længe vil du vente?

    Hvis du skal vente mere end 4 uger på udredning og behandling i det offentlige, kan du blive henvist til Aleris-Hamlet. Klik her for at læse om dine rettigheder.

  • Velkommen til Aleris-Hamlet

    Den bedste anbefaling

    Tilfredse patienter er din garanti for et behandlingsforløb med høj kvalitet og tryghed.

Forhudsforsnævring kan give smerter og problemer med hygiejne og vandladning. Forhudsforsnævring behandles nemt med en mindre operation.

Kontakt mig for tidsbestilling

Eller ring til os på 7020 2624

Forhudsforsnævring hos børn

I drengens første leveår er det almindeligt, at forhuden ikke kan trækkes tilbage. Dette skyldes dels, at åbningen i forhuden er for lille til, at den kan trækkes tilbage over penishovedet, dels ser man ofte små sammenvoksninger mellem forhudens inderside og penishovedet, der ligeledes forhindrer, at forhuden kan trækkes tilbage.

Forhudsforsnævring hos voksne

Forhudsforsnævring kan også opstå senere i livet som følge af fx sukkersyge eller hudsygdom. Det viser sig ved, at der kommer en stramning, når man trækker forhuden tilbage fra penishovedet. Nogle gange kan det ligefrem blive helt umuligt at få forhuden tilbage.

Dette kan medføre tendens til infektion, der viser sig ved rødme, hævelse og ømhed af forhuden. Der kan også komme problemer med smerter i forbindelse med samleje. Hvis forhuden er særlig snæver, kan den blokere for vandladningen. Tilstanden bør kun behandles, hvis det giver ubehag eller hygiejniske problemer.

Operation for forhudsforsnævring

Hvis forhuden kan trækkes tilbage over penishovedet, vil problemet ofte kunne løses med en mindre plastikkirurgisk operation på forhuden. I andre tilfælde må dele af eller hele forhuden fjernes - en såkaldt omskæring (circumcisio).

Til toppen af siden