Skæv penis - krummerik

  • Hvis du har ventetid i det offentlige

    Hvor længe vil du vente?

    Hvis du skal vente mere end 4 uger på udredning og behandling i det offentlige, kan du blive henvist til Aleris-Hamlet. Klik her for at læse om dine rettigheder.

  • Velkommen til Aleris-Hamlet

    Den bedste anbefaling

    Tilfredse patienter er din garanti for et behandlingsforløb med høj kvalitet og tryghed.

Der findes et mindre antal mænd, som får en skæv eller krum penis, når de har rejsning. Man kalder dette for skæv penis eller i daglig tale en krummerik.

Krumningen kan gå opad, nedad eller til siden. I slap tilstand ser penis som regel normal ud.

Krumningen kan gøre det vanskeligt at gennemføre et samleje som oftest pga. smerter. Allerede ved en krumning på omkring 30 grader kan der opstå problemer ved samleje. Der kan dog også være kosmetiske gener forbundet med tilstanden.

Årsag til krummerik

Krummerik kan være medfødt og viser sig tydeligt i puberteten. I stedet for at gå ligeud eller lidt opad, slår den et knæk et stykke ude på skaftet. Det ser lidt pudsigt ud, og det er nok den største gene især, når man er ung.

Krummerik kan også opstå senere i livet af forskellige årsager. Som oftest er det en senfølge til Peyronie´s sygdom, hvor det opstår som følge af en betændelse i svulmelegemerne og den kapsel, der ligger uden om. I begyndelsen er der smerter ved rejsning, hvilket i sig selv kan være nok til at ødelægge sexlivet. Efterhånden aftager smerterne, og der kan føles en knude på det sted, hvor penis krummer. Krumningen afhænger af knudens størrelse og placering. Er det meget, kan samleje måske slet ikke lade sig gøre.

Man ved ikke, hvad Peyronie's sygdom kommer af. Det er især mænd i 40 - 60 års alderen, der får det. Sygdommen forsvinder normalt af sig selv efter ½ - 1 år, og der bør først opereres derefter. 

Operationen for krummerik

Operationen kan foregå såvel i lokalbedøvelse som i fuld bedøvelse. Når bedøvelsen er lagt, fremkaldes der en kunstig rejsning af penis ved at sprøjte saltvand ind i et af svulmelegemerne. Herefter laver kirurgen et snit der, hvor krumningen er mest udtalt. Der anbringes nogle kraftige tråde i svulmelegemerne, så krumningen rettes ud.

En operation for krummerik forbedrer ikke selve evnen til erektion.

Til toppen af siden