Sterilisation af mænd

  • Hvis du har ventetid i det offentlige

    Hvor længe vil du vente?

    Hvis du skal vente mere end 4 uger på udredning og behandling i det offentlige, kan du blive henvist til Aleris-Hamlet. Klik her for at læse om dine rettigheder.

  • Velkommen til Aleris-Hamlet

    Den bedste anbefaling

    Tilfredse patienter er din garanti for et behandlingsforløb med høj kvalitet og tryghed.

Ved en sterilisation af manden afbrydes sædlederen, som transporterer sædcellerne fra testiklerne til urinrøret. Derfor kommer der ikke længere sædceller i sædvæsken, og du er steril.

Kontakt mig for tidsbestilling

Eller ring til os på 7020 2624

Hvem kan få foretaget en sterilisation?

Enhver myndig mand, som er fyldt 25 år, og som har fast bopæl i Danmark, kan efter eget ønske og overvejelser lade sig sterilisere. Mænd under 25 år kan også blive steriliseret, men det kræver en særlig tilladelse og særlige forhold skal gøre sig gældende - fx hvis der er en alvorlig arvelig sygdom i familien. Sterilisation af kvinder foretages af vores gynækologer.

Mere end 5.000 danske mænd beslutter sig hvert år til denne prævention for fremtiden, men du skal gøre dig klart, at hvis du senere i livet fortryder, er der ikke nogen garanti for, at du kan få genskabt forbindelsen i sædlederen, så du kan få børn igen. 

Sexlyst, evnen til rejsning og udløsning og anden normal seksuel udfoldelse vil være bevaret efter sterilisationen. Det er dog vigtigt at huske på, at en sterilisation ikke beskytter mod seksuelt overførte sygdomme.

Operationen

Operationen varer ca. 20 min. og foretages som regel i lokalbedøvelse. Indgrebet foregår gennem et lille snit på hver side af pungen øverst oppe, hvor sædlederne ligger tæt under huden. Kirurgen finder sædlederen, som transporterer sædcellerne fra testiklerne til urinrøret. Sædlederne snøres sammen og gennemskæres, så sædpassagen afbrydes. Et lille stykke af sædlederen sendes til mikroskopi for at bekræfte, at det er sædlederen, som er afbrudt.

Til toppen af siden