Bakkebo på Esrum Sø

Bakkebo på Esrum Sø

Aleris Plejecenter Bakkebo var fredag d. 12/9 en tur på Bådfart på Esrum Sø. Det var en flot oplevelse for beboerne i det dejlige sensommervejr.

Turen gik fredeag d. 12/9 til Esrum Sø, der er Danmarks vandrigeste sø. Igen kunne Bakkebo Plejecenter ikke forlange mere af det skønne sommervejr, da nogle af beboerne fra strædet, sammen med pårørende, var på en skøn tur i den ende af søen, der ligger op mod Fredensborg Slotshave.

Vi kørte fra Bakkebo kl. 13.00 med minibus mod Fredensborg Slotshave. I bussen sang beboerne og nød udsigten. Til sidst havnede vi i Fredensborg Slotshave.

Beboerne var spændte på, efter mange år, at sejle med båd. Vi satte os i båden, og derefter kom kaptajnen og bød os velkommen. Vi sejlede langs Gribskov, hvor de berømte Frederiksborgheste græssede i vangene langs søen, og hvor tungtlastede pramme blev trukket nordpå, dengang der var pramfart (1805-73), så de kunne få brænde og holde varmen inde i København. Vi sejlede langs Fredensborg Slotspark, forbi Kongebroen, som også har en rig historie. Kaptajnen fortsætte med at fortælle om, at der engang lå omkring 20 vaskerier, hvor man fra 1750 og de næste godt 200 år vaskede tøj, duge og linned for institutioner og velhavende familier i København.

Esrum Sø er et såkaldt dødishul. For omkring 20.000 år siden rykkede gletsjere fra Sverige ind over Nordsjælland, og de skubbede og stablede det materiale, der lå der, hvor Esrum Sø ligger, mod vest, op til den såkaldte Gribskovlinie, hvis højeste punkt er Multebjerg. Beboere og pårørende var utroligt glade for sammen at kunne opleve denne sejltur og høre om et stykke dansk historie.

Efter ca. 1 times sejltur kørte vi tilbage til Skipperhuset og sad og drak kaffe sammen og snakkede om vores oplevelse. Vi var tilbage ved 16.30 tiden på Bakkebo med smil og glæde hos både beboere og pårørende

Til toppen af siden